X

El MUCBO es prepara per a una renovació total dels espais expositius

La institució inicia una nova etapa en què es vol consolidar com a referent de la divulgació i la recerca naturalista

24/05/2023

El MUCBO es prepara per a una renovació total dels espais expositius

Margalida Riera

La fusió del Museu Balear de Ciències Naturals i el Jardí Botànic de Sóller, que s’inicià fa tres anys, culmina amb nom i cara nova. És el MUCBO. Els seus responsables expliquen que la renovació va més enllà de la imatge. Per al gerent, Dani Gallego, l’objectiu és consolidar-se com a referent de la recerca i la divulgació naturalista.

En aquests moments, el MUCBO acumula més de 15.000 visitants anuals, prop de 5.000 d’escolars. Organitza una trentena d’activitats i tallers a l’any i genera una vintena de publicacions científiques.

La primera mesura del nou projecte és obrir un accés cap el poble, ja que ara l’entrada principal és a la carretera. A més, aquest estiu començarà la renovació dels espais expositius, amb una mostra temporal mentre es fa feina en la nova permanent. La primera planta es dedicarà a geologia, la segona, més gran que ara, se centrarà en la paleontologia, i la tercera reconfigurarà l’espai dedicat a Biodiversitat.

Més endavant, en uns anys, la part d’Institut Botànic també s’obrirà al públic amb una mostra sobre l’herbari i el banc de germoplasma.

24/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris