X

El Museu de Menorca denuncia per xarxes socials les pintades vandàliques a la seva façana

La institució ha pres mesures com el tancament del pati, però les pintades continuen a la part oberta i retirar-les podria costar fins a 3.000 euros

09/11/2022

El Museu de Menorca denuncia per xarxes socials les pintades vandàliques a la seva façana

L’any 2021 van començar a realitzar-se una sèrie de pintades vandàliques a la façana del Museu de Menorca. Es tracta d’uns actes que ja han obligat el museu a tancar part del seu pati que també era habitualment emplaçament de botellades i festes. Una mesura que ha resultat ineficient perquè les pintades continuen produint-se a la part que encara continua oberta.

Per conscienciar de la importància que té respectar aquest patrimoni catalogat com a bé d’interès cultural, la institució du a terme campanyes recurrents a les xarxes socials. Aquesta façana de finals del segle XVII requereix ara una intervenció especial amb productes d’alt cost per a treure les pintades sense fer malbé la pedra.

La restauració començarà a partir de l’any que ve i tindrà un cost d’entre 1.500 i 3.000 euros. Per a retirar les pintades de major antiguitat s’està valorant la contractació d’un equip especialitzat mentre que de les més recents se’n faran càrrec les dues restauradores amb què compta el Museu de Menorca.

09/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT