X

El museu Es Baluard convoca el concurs per triar-ne nou director o directora després de quatre mesos

Serà un jurat independent format per experts i professionals de prestigi del sector artístic el que en farà la selecció

14/12/2023

El museu Es Baluard convoca el concurs per triar-ne nou director o directora després de quatre mesos

La Fundació Es Baluard ha convocat el concurs per a la contractació d’un nou director per al Museu d’Art Contemporani de Palma gairebé quatre mesos després d’haver partit la darrera directora, Imma Prieto, la desvinculació de la qual es va anunciar el juny. Segons ha informat aquest dijous la Fundació en un comunicat, el termini per a la presentació de candidatures conclourà el 6 de febrer, quan s’iniciarà el procés de selecció a càrrec d’una comissió avaluadora formada per experts i professionals de prestigi del sector artístic. Els noms del jurat es donaran a conèixer abans d’aquesta data.

D’acord amb aquestes previsions, Es Baluard, el museu públic d’art més important de Balears, estarà sense director més de mig any quan afronta el 20è aniversari de la seva obertura el gener de 2004. “És voluntat de la Fundació Es Baluard seguir les bones pràctiques en la gestió dels museus i centres d’art, en el sentit d’exercir una gestió cultural transparent, democràtica i participativa”, indica l’entitat per a ressaltar que serà un jurat independent el que triarà el nou director o directora.

Els candidats hauran de tenir formació universitària, tenir trajectòria professional i experiència “significativa” en museus i centres d’art, saber “un dels dos idiomes oficials” i aprendre l’altre en dos anys, a més de tenir coneixements d’anglès. A més, es valoraran com a mèrits altres experiències en el món de l’art, la docència, la direcció artística i el treball en el sector públic, entre altres dots.

Els aspirants hauran de presentar un projecte artístic per al museu i sotmetre’s a una entrevista. Els mèrits seran avaluats amb un màxim de 100 punts, el projecte amb 60 i l’entrevista amb 40. El contracte, d’alta direcció i amb un salari brut anual de 75.000 euros, tindrà una durada de quatre anys, prorrogables a dos més.

Notícies relacionades >

14/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris