X

El nin hiperregalat, una síndrome que augmenta en aquestes dates

Els experts apunten que els regals han de complir quatre regles: alguna cosa per llegir, que es puguin posar, que necessitin i un regal que els faci especial il·lusió

30/12/2023

El nin hiperregalat, una síndrome que augmenta en aquestes dates

Perdre el valor de les coses, fomentar l’egoisme o el consumisme són algunes de les conseqüències directes que pateixen els nins hiperregalats. Amb l’arribada del Pare Nadal i els Reis, aquesta síndrome augmenta, per això són molts els especialistes que tracten de conscienciar els pares per evitar que aquesta pràctica es produeixi.

Na Xisca i na Sandra preparen diferents escenaris de joc perquè infants aprenguin a explorar i a jugar en funció dels seus interessos. Una proposta que posen en marxa aquestes dues mestres d’educació infantil, per tractar de conscienciar tant nins com pares de la importància d’aprendre i jugar amb manco objectes.

Ho fan també per intentar fugir de la denominada ‘síndrome del nin hiperregalat’; és a dir, d’infants que reben moltes juguetes, moltes més de les que necessiten, especialment quan arriba el Pare Nadal i els Reis.

Els experts apunten que els regals ideals han de complir quatre regles: alguna cosa per llegir, alguna cosa que es puguin posar, una cosa que necessitin i un regal que els faci especial il·lusió. També recomanen pactar amb familiars i amics quines són les necessitats que té l’infant respecte d’aquests quatre ítems per a evitar “hiperregalar”.

30/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT