X

El nombre de joves que compagina feina i estudis duplica al dels ni-nis a les Illes

A les Balears hi ha devers 15.000 d'estudiants que també treballen, mentre que altres 6.500 no fa ni una cosa ni l'altra

16/08/2018

El nombre de joves que compagina feina i estudis duplica al dels ni-nis a les Illes

Imatge d'arxiu. /EFE

18

La recuperació de la crisi està ajudant a reduir el gruix de joves que ni treballen ni estudien: els coneguts com a ni-nis. Un col·lectiu que ha baixat un 10% en només 2 anys, segons les dades registrades al Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), el Servei d’Ocupació de les Illes Balears. Ara mateix hi ha un 27% de persones, d’entre 16 i 30 anys que ha deixat els estudis però no han trobat encara ocupació, mentre que el 2016 n’eren un 38%. Això, en termes generals, es tradueix en prop de 6.500 joves que ara mateix han abandonat la seva formació però encara són desocupats.

El director general del SOIB, Pere Torrens, en declaracions a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, assegura que el problema -ara per ara, i a diferència del que podia passar anys enrera- és que bona part d’aquests joves NO tenen voluntat de trobar feina, perquè opcions n’hi ha abastament ara per a tots els perfils. “L’arrel -diu- és un problema d’educació, de model social”. Per això s’intenta combatre des de diversos costats: per una banda, impulsant la formació professional dual, i per altra, el programa de ‘Garantia Juvenil’, del mateix SOIB, que dona bons resultats: “Un 80% dels que participen acaben inserits amb èxit al món laboral”, explica.

Més joves que compaginen estudis i feina

I això sí, si a les Balears n’hi ha 6.500 joves que ni tenen feina ni treballen, n’hi ha més del doble que fan totes dues coses: 15.000 estudiants d’entre 16 i 30 anys treballen també -sobretot- per poder finançar així els seus estudis, segons la lectura que fa l’Associació d’Estudiants Canviem. Segons el seu president, Biel Dols, “amb la recuperació de la crisi, hi ha més opcions de feina, però el preu dels estudis continua essent elevant. Sobretot, si l’estudiant ha de traslladar-se fora de ca seva per seguir la seva formació, i es veu obligat a pagar un lloguer o una residència”. Tot plegat, diu, ha provocat que de cada vegada hi hagi més joves que optin per compaginar estudis i feina.

16/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT