societat

El nombre de vaques vermelles menorquines es multiplica per 6 en els darrers 20 anys

Tot i que millora la supervivència de la raça, encara es troba en perill d'extinció

El+nombre+de+vaques+vermelles+menorquines+es+multiplica+per+6+en+els+darrers%C2%A020%C2%A0anys

En els darrers 20 anys, gairebé s’ha multiplicat per sis el nombre de vaques vermelles menorquines. La diversificació del producte o la conservació del medi són alguns dels seus atractius. Tot i que millora la supervivència de la raça, encara es troba en perill d’extinció.

La vaca vermella menorquina, l’autòctona, recupera tanques, fins i tot en moments de pandèmia. La baixada del sector de la restauració ha fet baixar la venda de carn a l’illa. Però, per contra, des del confinament ha augmentat el consum de producte local de qualitat i l’interès per la raça per part del sector primari.

En els darrers 20 anys… el nombre d’exemplars s’ha multiplicat per sis. Si l’any 2000 hi havia poc més de 400 vaques… l’any 2020 ja n’hi ha prop de 2.500. Però la dada més important, i que millora la supervivència de la raça, és l’augment progressiu de mares reproductores… La vaca menorquina disposa actualment de 1251 exemplars femenins en edat reproductora, 75 més que l’any 2019. Tot i això, encara continua amenaçada. Necessita tenir, al manco, 5.000 animals reproductors.

En aquests moments, ofereix al mercat tres productes ben diferenciats: carn, formatge i gelat, que es poden identificar amb la marca Vermella Menorquina.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

A les Illes manquen 350 metges d’atenció primària

Ho ha explicat el president de Simebal, Miquel Lázaro, que ha comparegut a la comissió de salut del Parlament

Balears s’ofereix a Sanitat per ser pioneres en el projecte pilot del certificat digital de vacunació

Així ho ha expressat la consellera de Salut, Patrícia Gómez, en el Consell Interterritorial: "Ens agradaria que contassin amb nosaltres...

La vacuna de Janssen ja és a Espanya però s’esperarà a injectar-se quan es pronunciï l’EMA

La ministra de Sanitat, Carolina Darias: "Serem prudents fins a aquest pronunciament. Esperem que el retard sigui de dies" {rela}...

Concedides 1.800 autoritzacions per entrar en cotxe a la zona centre de Manacor

L'Ajuntament es planteja restringir també el trànsit a la primera línea de Portocristo