SOCIETAT

El nou arxiu municipal de Capdepera ja està en funcionament

L'arxiu, el patrimoni, és viu, aposta ja hi ha passadissos i estanteries buides, esperant noves joies, perquè allò que no es documenta, cau en l'oblit


Capdepera ja té en ple funcionament el nou arxiu municipal. El nou edifici compta amb totes les condicions idònies per conservar tot el patrimoni documental i fotogràfic d’un municipi amb centenars d’anys d’història.

Hi ha un document original de 1.527, és un testament de la família Melis, una de les joies que podem trobar a l’arxiu de Capdepera. Com les 300.000 fotografies que va fer Gabriel Flaquer Terrassa, la separació de Capdepera d’Artà el 1859 o un exemplar de la Gaceta de Madrid, l’antecedent del BOE.

Fins ara estaven així com podien a l’antic Ajuntament. Ara es troben a un nou edifici amb totes les modernitats que requereix un arxiu. Els investigadors poden consultar tot allò que han de menester amb total comoditat. Però l’arxiu és obert a tothom.

Si bé el tractat de Capdepera original es troba a París, aquí trobam la còpia per aquells interessats, que són molts, asseguren els responsables de l’arxiu. I també moltes, diàries, les donacions, com la darrera de Joan Guaita: una obra del compositor Joan Valent.

L’arxiu, el patrimoni, és viu, aposta ja hi ha passadissos i estanteries buides, esperant noves joies, perquè allò que no es documenta, cau en l’oblit.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |