societat

El nou model de transport públic de Mallorca: 233 busos propulsats a gas i un nou sistema tarifari

És la concessió més alta de la història de les Illes (479 milions) a favor d'un model "absolutament necessari per a substituir el vehicle privat per un transport públic de qualitat"


El Govern de les Illes Balears ha presentat aquest dijous la concessió més alta de la història de les Illes (479 milions) en un nou model de gestió del transport públic per carretera a Mallorca. El contracte, de 10 anys, se’l reparteixen en tres concursos tres empreses, que han absorbit tot el personal de les antigues concessions. El contracte, que divideix Mallorca en tres zones, es basa en una gestió integral, un nou sistema tarifari i 233 busos nous, propulsats a gas.

Així, amb l’entrada d’any, s’estrena el nou TIB, amb una flota 100% renovada i sostenible, més freqüències i connexions. El nou sistema tarifari afavoreix el pagament amb targeta en enfront del pagament en efectiu i incentiva l’ús

Abans de la crisi de la Covid-19, el TIB registrava 10 milions anuals de passatgers, Amb el nou pla, es preveu un increment del 25% en els pròxims anys.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Govern condiciona l’obertura de discoteques a que el TSJIB autoritzi demanar el certificat-covid

Podran obrir fins a les 05 hores i l’aforament màxim permès serà del 75%, amb els clients asseguts per beure...

“A diferència del que passa aquí, on has de demanar ser atès en català, el Canadà ofereix ser atès en francès o anglès, abans de demanar-ho”

El sociolingüista Isidor Marí explica el principi d'oferta activa de les llengües oficials en contraposició al de disponibilitat passiva, que...

Tancats a Austràlia des que va esclatar el coronavirus: “Fa tres anys que no veig la meva família i no podem anar a cap banda”

La situació creada pel coronavirus ha deixat moltes persones aïllades a l'altre costat del món. Un any i mig després...

Els taxistes eivissencs creuen que no cal allargar el permís als temporals

Asseguren que tot i les limitacions nocturnes la temporada ha anat prou bé