El nou patronat nomena a Cerdà director del Teatre Principal de Palma

Cerdà s'ha compromès a fomentar la produccio pròpia i augmentar un 20% l'assistència del públic


El nou patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma ha nomenat aquest dijous nou director del centre a Josep Ramon Cerdà, després d’una reunió mantinguda a la seu del Consell de Mallorca, presidida per la màxima responsable de la institució, Catalina Cladera.

El nomenament de Cerdà s’ha produït a proposta de la vicepresidenta del Consell i consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets. La votació, en la qual s’han obtingut 5 vots a favor, 2 vots en contra i 1 abstenció, ha donat com a resultat que Cerdà substitueixi en el càrrec a Carlos Forteza.

Busquets ha aclarit en roda de premsa que haver convocat un concurs públic per optar al lloc hagués suposat “una llarga pèrdua de temps” i ha destacat que Josep Ramon Cerdà “coneix el sector”, “té experiència en gestió” i “ha ocupat càrrecs públics”.

El nou director del Teatre Principal de Palma va exercir de delegat d’arts escèniques del Govern entre 2007 i 2011 i va ser director de l’Institut de Estudis Baleàrics entre 2015 i 2017. A més, entre 2013 i 2015, va coordinar el festival de teatre “Jardí desolat” i entre 2010 i 2011 va representar al Govern en el Consell Estatal de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM). Com a autor teatral, va ser fundador i actualment és membre de diverses entitats com l’Associació d’actors i actrius de Balears (AAAPIB) i de l’Associació de Dramaturgs de Balears.

“El prestigi que ha anat adquirint el Teatre Municipal de Palma ha de tenir continuïtat”, ha indicat Cerdà a la roda de premsa. “Confeccionar una programació de qualitat, variada i capaç d’arribar a un públic divers és una de les meves intencions”, ha avançat. En el “decàleg” de previsions a curt termini, Cerdà ha citat l’elaboració de “treballs de producció pròpia”, la “tasca en l’àmbit educatiu”, que “augmenti el 20% de públic que assisteix al teatre” i la “coordinació amb altres centres de Balears”. La transparència econòmica i la paritat entre homes i dones en els llocs de treball completaran, segons ha dit, la línia d’actuació del nou director.

La reunió d’aquest dijous ha servit també per recompondre el nou patronat de la fundació, que a partir d’ara tindrà com a presidenta a la responsable del Consell, Catalina Cladera; com a vicepresidenta a la consellera de Cultura, Bel Busquets, i com a vocals a Jaume Tortella (PSOE), Catalina Cirer (PP), Guillem Balboa (Més per Mallorca), Magdalena Gelabert (Podemos Mallorca), Francisca Mora (El Pi), Beatriz Camiña (Ciutadans) i María Cristina Garcías (Vox).

A la reunió ha assistit, en representació del Govern, la delegada de Cultura de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, Catalina Solivellas.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

Milers de persones omplen els carrers de Felanitx a la Nitx de l’Art

S'hi han exposat obres de més de 150 artistes

Condemnat a cadena perpètua l’assassí confés de la golfista espanyola Celia Barquín

La jove va ser assassinada a ganivetades l'any passat mentre s'entrenava a un camp de golf a l'estat nort-americà d'Iowa

5 col·lectius ciutadans s’oposen al Pla General de Manacor per “preservar els privilegis als poderosos”

Demanen valentia a l'Ajuntament per aturar-ne l'aprovació provisional i rectificar-lo

Caminada per la Memòria amb el record de Joana Vaño

La marxa han estat enguany especialment emotiva ja que és la primera vegada que la caminada té lloc després que...