menorca

El nou Pla d’Ocupació de Menorca promou formar treballadors en agricultura, renovables i gestió de residus

El SOIB organitzarà cursos formatius per afegir al de cura de persones grans, el més demandat, altres vinculats amb la Reserva de Biosfera


Menorca pretén formar nous professionals en agricultura i ramaderia, però també en tecnologia, energies renovables, gestió de residus i del cicle de l’aigua en els pròxims anys. Són les sortides laborals que cal potenciar en els pròxims anys. Així ho recull el nou Pla Estratègic d’Ocupació 2021-2023 que s’ha presentat aquest dimecres.

El nou pla s’ha elaborat segons les necessitats detectades entre el Consell, ajuntaments i els agents socials de Menorca a partir de la feina de diagnosi realitzada pels onze agents d’ocupació i desenvolupament local (AODL) que fan feina a Menorca. La consellera menorquina d’Ocupació, Cristina Gómez, ha detallat que hi ha hagut “moltes propostes sortides de la casa (del Consell) i també hem tingut entrevistes amb la Fundació Laboral de la Construcció, amb el Parc Bit… si d’alguna cosa podem presumir és que es tracta d’un pla que surt de baix cap a dalt”.

S’hi oferiran certificats de professionalitat mitjançant cursos del SOIB. Uns cursos en què, a més de la formació que ja es duu a terme en àmbits que tenen una important sortida laboral com els de les cures de persones grans; se n’incorporen quatre de nous amb especial vinculació al concepte global de Reserva de Biosfera i a la tecnologia.

Nous cursos i nous espais on fer-los, tal com ha explicat la Directora Insular d’Ocupació de Menorca, Nati Benejam. “El centre de formació de SILME (empresa pública d’informàtica de les administracions de Menorca) es dedicarà a la formació tecnològica, a la dessaladora de Ciutadella volem fer un conveni amb ABAQUA per poder formar en tot el cicle de l’aigua i Milà com a centre de formació d’Energia, amb la planta eòlica, i de gestió de residus.”El quart nou centre de formació serà el de Sa Granja (Centre de Capacitació i Experiències Agràries del Consell) per les classes relacionades amb el camp. Però abans s’han d’acreditar els espais on es faran. La primera que s’acreditarà, “el més proper” -segons explica Benejam- serà una aula a SILME. Les obres es farien l’any que ve amb l’objectiu de començar el curs l’any 2023.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El turisme suís a Menorca: 16.000 visitants entre gener-octubre que gastaren 132 euros diaris

Tot i el petit descens en el nombre de visitants italians, el mercat suís guanya quota

Set establiments de Menorca ja disposen del certificat ‘Plastic Free Balearics’

Aquests bars i hotels susbtitueixen el plàstic i productes contaminants per d'altres amb manco impacte ambiental

La Costa de Ronda del port de Maó continuarà tancada al manco fins aquest dijous

Els tècnics estan fent net el penyal per evitar nous despreniments de roques

Els ferits per l’accident múltiple de la carretera general continuen en observació

La tempesta, que va deixar la carretera plena de gel, va provocar el xoc entre tres vehicles que van perdre...