política

El nou Pla General de Palma pretén reduir el consum de territori en un 46%

El document es durà a aprovació inicial a la propera plenària


El nou Pla General de Palma planteja com serà la ciutat durant els propers 20 anys i cerca millorar la qualitat de vida tants dels ciutadans com dels visitants.

Es basa en 5 eixos que aposten per la protecció de l’ús del territori, per una ciutat més sostenible i humana que aposti per la visa als barris i per la diversificació de l’economia. ‘Ha de ser una ciutat sostenible, saludable i basada en l’igualtat i en la prosperitat compartida. També en la diversificació de l’economia. Tot això amb un model de ciutat més compacta, complexa i continua’, ha explicat el batle de Palma, José Hila. És a dir, el Pla General aposta per la reducció del consum de territori i de fet, preveu reduir en un 46% el sòl que es pretenia urbanitzar amb l’anterior pla.

També es pretén humanitzar la ciutat fent eixos transversals que uneixin els barris i dotar-los de més infraestructures i serveis, tal com espais verds i més zones per a vianants per fer-los més propers als ciutadans. ‘Un dels objectius del pla general és aconseguir una ciutat més policènctrica, en la que els habitants trobin tot el que necessiten en 15 minuts’, ha expressat el Gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, Joan Riera.

Un altre dels problemes que es pretén abordar és el de l’accés a l’habitatge. Gairebé la meitat del habitatges de nova construcció, amb una mitjana del 47%, s’haurà de destinar a habitatge de protecció públic. ‘Multiplicarem per 8 l’oferta d’habitatge social que tenim a dia d’avui, que no arriba als 1.500, i pasarem a tenir-ne 10.700.

L’aprovació inicial del nou pla es preveu dur a terme en el ple d’octubre. Després el consistori començarà les tasques de divulgació, per acostar-lo a tota la població.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Campos critica el govern central i Balear per provocar un efecte crida “d’arribada massiva d’immigrants”

El líder de Vox Balears diu que desborda les forces i cossos de seguretat.

Armengol subscriu al congrés federal del PSOE les reformes estructurals anunciades per Pedro Sánchez

L'únic socialista balear que s'integra en l'executiva federal és Marc Pons. Serà el secretari de Transició Ecològica Justa i la...

La llista dels sous dels batles i consellers de les Balears

Els batles de Valldemossa, Porreres i Consell són els que manco van cobrar pel seu càrrec durant el 2020. La...