societat

El nou Pla Territorial Insular de Menorca no preveu flexibilitzar el lloguer turístic a l’illa

Tot i que la temporada pel sector ha estat millor que l'any passat, encara no arriben a les xifres del 2019


Després d’una temporada curta, però intensa, comencen a baixar les reserves d’habitatges vacacionals a Menorca. El nombre de visitants que ha optat enguany pel lloguer turístic és superior a l’any passat, però encara no arriben a les xifres del 2019. El Consell de Menorca no preveu flexibilitzar aquesta activitat, en contra del que reclama l’oposició o sectors com el camp o la construcció.

Després d’assolir la plena ocupació durant els mesos centrals de la temporada, el lloguer turístic a Menorca ja comença a apuntar a la baixa. La temporada ha estat intensa, però curta, ja que va arrancar tard i no s’ha pogut aprofitar totalment. Tot i que el nombre de visitants que han optat per aquest tipus d’estada és superior a l’any passat, les xifres encara no arriben a les del 2019, abans de la pandèmia.

Les perspectives del nou pla territorial insular amenacen el creixement de l’activitat a Menorca. En contra del que demanen els grups de l’oposició i diverses patronals del camp i de la construcció, el Consell de Menorca no preveu incrementar o estendre el lloguer turístic a altres àmbits. Els empresaris demanen més flexibilitat per poder llogar turísticament els habitatges amb garanties. El GOB, però, no ho veu igual. Demana la creació d’un sistema de vigilància més efectiu per detectar els habitatges que són llogats per al turisme, de manera il·legal.

El nou pla territorial insular que ha de regular el lloguer turístic es va començar a tramitar fa 6 anys i encara no ha vist la llum, però es preveu que s’aprovarà l’any que ve.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

L’espai de Son Tous a Palma presenta problemes per poder acollir temporalment els migrants irregulars

La majoria dels migrants, entre els quals 6 infants i 10 menors no acompanyats, ja han estat repartits en dependències...

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100% del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

La central de Maó comença la descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

Els motors d'aquest combustible que, fins ara, s'utilitzaven fins a 8.700 hores a l'any, passaran a funcionar només 500 hores...

El Govern prepara la documentació perquè l’Estat declari Ferreries zona catastròfica

Mentrestant, empreses i particulars continuen quantificant les conseqüències de la torrentada