Per primera vegada, un equip d’arqueòlegs s’endinsarà en les cambres internes del talaiot de Trepucó, a Menorca. El jaciment prehistòric de Maó serà objecte d’una important campanya d’excavació, que es finançarà amb el 2% cultural.
Trepucó és un dels jaciments més emblemàtics de la Menorca Talaiòtica, i un dels únics que són de titularitat pública de l’illa. El nou projecte de restauració i consolidació de la zona nord-oest acabarà les excavacions iniciades ja fa més 4 dècades. Constarà de dues parts. D’una banda, la reexcavació de les estructures recuperades en les excavacions dels anys 80 pel Museu de Menorca. I, de l’altra, la consolidació i restauració de les estructures que hi ha a la vista.
També s’excavaran dues zones a les quals mai no s’ha intervingut: el talaiot i el bastió de la muralla. Aquest talaiot té cambres internes que permetran recollir noves dades.
Segons Antoni Ferrer, director de l’Agència Menorca Talaiòtica, si es troben vestigis, restes de l’ús primigeni d’aquest edifici, ens podran donar informació molt valuosa. “Els talaiots, tot i que són l’element que dona nom a la cultura talaiòtica, en el cas de Menorca són possiblement un dels tipus d’edificis que coneixem menys, que hem excavat menys, i sobre els quals tenim menys dades”.
Jaume Reurer Morlà, director insular de Cultura, Educació i Patrimoni, ens explica que “aquesta ajuda ens permet una excavació correcta i en detall per poder donar de coneixement de com era l’habitatge dels espais d’aquest talaiot”.
El projecte entra a concurs, obert a equips d’excavació de diferents professionals, com ara arqueòlegs.
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
Els pollencins han sortit més tard cap a la finca per la pluja, però no han deixat de complir la tradició de berenar a Ternelles
Davant les càmeres d'IB3, durant el directe de la retransmissió de la festa ha agraït l'ajuda dels seus amics