X

El nou PTI de Menorca incorpora l’ús residencial als ‘casats’ dels llocs per garantir la permanència del pagès

No podrà superar en cap cas el 20% de la superfície construïda inicialment

05/10/2022

El nou PTI de Menorca incorpora l’ús residencial als ‘casats’ dels llocs per garantir la permanència del pagès

El nou Pla territorial de Menorca prohibeix de manera expressa l’ús d’habitatge unifamiliar al camp. Això sí, estableix un règim específic per tal d’incorporar aquest ús a aquelles edificacions que formin part del conjunt de les cases. Haurà de ser per recuperar els edificis representatius del patrimoni històric i garantir la permanència del pagès. En cap cas no es podrà considerar un nou habitatge i haurà de mantenir una continuïtat espacial de 10 metres amb les edificacions principals. Aquesta incorporació no podrà superar el 20% de la superfície construïda inicialment.

El document és clar. Només es podran autoritzar noves places d’allotjament turístic al camp en les modalitats d’hotel rural, agroturismes i agroestances. Els hotels rurals hauran d’estar ubicats en edificacions construïdes abans del primer de gener de 1940. S’hi permet un màxim de 50 places, que serà de 24 en el cas dels agroturismes, que, necessàriament, hauran d’estar ubicats en edificacions aixecades abans del primer de gener de 1960. No s’hi podran fer divisions horitzontals, per tal d’evitar el seu ús com a habitatges o apartaments independents, ni, per descomptat, fer unitats d’allotjament independents que obeeixin al programa mínim d’habitatge per si mateixes. Pel que fa a les agroestances, consistents en el servei de pernoctar i berenar, s’admet un màxim de sis places per explotació agrària.

Només es permetran ampliacions de volum als edificis destinats a l’explotació rural a través d’un projecte agrari que les justifiqui. El que no es permet de cap manera és traslladar el volum per acollir instal·lacions o establiments turístics en el medi rural. La proposta definitiva del PTI ha estat remesa a la Comissió Balear de Medi Ambient, la Direcció General de Costes i la Direcció General d’Emergències del Govern espanyol.

05/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT