societat

El nou reglament de Protecció de Dades contempla el dret a l’oblit

Les sancions per mala utilització d'aquesta informació augmenten fins als 20 milions d'euros


El Centre Balears Europa ha preparat per divendres al Col·legi d’Advocats de les Balears una jornada informativa i de debat sobre el nou Reglament de Protecció de Dades en l’àmbit europeu que entrarà en vigor a partir del 25 de maig. Els canvis afecten tant a empreses privades i públiques com a particulars.

El nou Reglament reforça la protecció de dades especialment dels consumidors. Dit d’una altra manera, els clients tendrem més control sobre les nostres dades personals i les grans empreses no podran fer el que vulguin amb elles. Les sancions per mala utilització d’aquesta informació augmenten fins als 20 milions d’euros i els clients tendrem dret a l’oblit, és a dir, a que qualsevol empresa esborri definitivament les nostres dades.

Rosa Maria Cañamera, la directora del Centre Balears Europa, explica que una altra novetat és que les corporacions més importants hauran de tenir una persona que es faci responsable de la Protecció de Dades.

La jornada informativa i de debat sobre el nou reglament tendrà lloc divendres a partir de les 10 del matí al Col·legi d’Advocats de les Balears, a Palma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un pelicà jove viu des de dissabte a l’albufera des Grau

És la primera vegada que un exemplar d'aquesta espècie tan estranya en aquestes latituds, passa uns dies pescant a Menorca

L’Ajuntament de Ciutadella pagarà prop de 600.000 euros al Club Voleibol Ciutadella

El consistori haurà d'abonar els 60.000 euros anuals compromesos pel govern del PP i que l'administració va deixar de pagar...

Menorca actua als trams més inaccessibles del Camí de Cavalls per evitar-ne la degradació

S'han empedrat 53 metres entre la finca pública d'Alforí de Dalt i la platja d'Es Alocs

Greenpeace denuncia Ecoembes l’empresa que gestiona el reciclatge d’envasos a tot l’Estat

L'informe de l'ONG treu a la llum un abocador de plàstics i vidres de Felanitx, com a exemple de mala...