societat

El nucli urbà de Marratxinet no tendrà xarxa de clavegueram

La Comissió Balear de Medi Ambient l'ha exonerat per les característiques de la zona i la baixa intensitat de població

Tots el nuclis urbans han de tenir clavegueram l'any 2021.


El nucli urbà de Marratxinet no tendrà xarxa de clavegueram. La Comissió Balear de Medi Ambient l’ha exonerat per les característiques de la zona i la baixa intensitat de població. Aquest cas seria una excepció a les directives europees recollides a la normativa balear que obliguen els nuclis urbans a tenir clavegueram per donar noves llicències

Una norma europea obligava, recordem-ho, tots els nuclis urbans a tenir serveis bàsics com a molt tard a final del 2005 per poder fer-hi noves cases. La normativa balear ha anat incloent-hi modificacions i ajornaments criticats pels ecologistes. L’any que ve acabarà la darrera pròrroga perquè els nuclis urbans s’adaptin a la normativa que pretén protegir els aqüífers. En el cas concret de Marratxinet, hi ha ara 30 habitatges amb una població de 39 habitants. Com a màxim a aquest nucli urbà es poden atorgar dues llicències de construcció noves. Dos permisos que l’Ajuntament sí que podrà donar després que la Comissió Balear de Medi Ambient hagi exonerat el nucli de tenir clavegueram. El president de l’organisme, Antoni Alorda, ha explicat a IB3 Ràdio que les obres per dotar la zona de clavegueram eren molt costoses. De fet, estan quantificades en més de 650.000 euros. Per això i perquè es tracta d’un nucli amb molts pocs habitants, la Comissió l’allibera d’aquest servei. Això sí, els habitatges han de tenir fosses sèptiques que no filtrin a l’aqüífer.

L’Ajuntament de Marratxí es mostra satisfet per aquesta decisió

Va ser el Consistori qui va demanar l’exoneració. Al municipi  hi ha altres tres nuclis que no tenen xarxa de sanejament. Són Can Domingo, es Garrovers i son Caulelles. Per aquests, el Consistori ja ha redactat el projecte. Les obres tendrien un cost de 3 milions d’euros i el consistori no les pot assumir. El regidor d’urbanisme, Joan Francesc Canyelles, ha explicat a IB3 Ràdio que una de les solucions seria poder utilitzar els romanents que tenen el banc.


Escolta aquí la notícia sencera

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Poca afluència de gent a Sant Antoni el primer matí de noves restriccions a l’illa d’Eivissa

Es limiten les núpcies, comunions i batejos a 25 persones en espais interiors i 50 en espais exteriors

La campanya de vacunació contra la grip s’estén als caps de setmana

L'objectiu és arribar al màxim possible de persones

Nou règim de visites a les residències

IB3 emet avui vespre dins el programa de reportatges ZOOM: "Padrins en risc, cures fràgils"

La UIB reforça les eines per combatre el frau als treballs i exàmens

Els controls arriben des de les tasques que es fan durant la carrera, fins a les tesis