espanya

El País Basc anuncia noves restriccions pel coronavirus

Limita a un màxim de sis persones les reunions socials i redueix la cabuda i horaris a bars i restaurants


El País Basc ha limitat a un màxim de 6 persones les reunions socials i redueix la cabuda i horaris a bars i restaurants. També Cantàbria fa una crida a l’autoconfinament, després de sumar més de 200 casos de coronavirus. Són els dos darrers exemples de l’enduriment de les restriccions arreu d’Espanya.

Salamanca ja és un dels més de 30 municipis d’Espanya amb confinaments perimetrals. Al centre, encara hi ha molta activitat. És als accessos de la capital on més es nota la mesura, amb els controls de la Policia Nacional.

Granada aquest dissabte també estrena restriccions. El mig milió d’habitants de la ciutat encara s’hi poden moure lliurement. Però bars i restaurants han de tancar abans de les 10 del vespre.

Precisament el sector de la restauració centra bona part de les noves mesures contra el coronavirus arreu del país. Catalunya n’és el gran exemple. Avui informa de més de 2.800 nous casos, just el primer cap de setmana de tancament generalitzat de bars i restaurants. Però alguns se n’han beneficiat. Al poble aragonès de Fraga, a manco de mitja hora en cotxe de Lleida, ara tenen més reserves.

Una cosa semblant passa a Villa Real de San Antonio, un poble portuguès aferrat a la frontera amb Espanya. Molts andalusos hi van i en tornen carregats de mascaretes. Allà les compren a vuit cèntims cada una.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Canàries exigirà als turistes una prova PCR negativa o un test d’antígens per poder-se allotjar en els seus establiments

Els turistes hauran de pagar el test de la seva butxaca, una prova feta com a màxim 72 hores abans...

El Govern sol·licita al Congrés la pròrroga de l’estat d’alarma

Suprimeix del text la restricció de la mobilitat nocturna

Espanya suma més de 18.400 nous contagis en les darreres hores

Gairebé la meitat del país ja s'encamina cap a un tancament perimetral de cara al pont de Tots Sants

Vistiplau a les recomanacions per reformar el sistema públic de pensions

Les recomacions han tirat endavant amb l'únic vot en contra de Vox i les abstencions d'EH Bildu i Esquerra Republicana