SOCIETAT

El País Valencià i les Balears reclamen fons europeus per lluitar contra les espècies invasores de les seves zones humides

L'Albufera de València i la de Muro pateixen problemàtiques similars provocades pels efectes del canvi climàtic


Les albuferes de Mallorca i de València tenen una problemàtica comuna: les espècies invasores i els efectes del canvi climàtic en els seus ecosistemes. Per aquest motiu, els governs valencià i balear reclamaran conjuntament a la Unió Europea fons que permetin la conservació de les dues zones humides més importants de la Mediterrània.

Les espècies invasores tant animals (cranc blau, carpes…) com vegetals (canya Arundo Dorax..) es poden trobar en aquests moments als canals de l’albufera de Muro i també a la de València. La seva presència n’altera la biodiversitat posant en perill les espècies autòctones.

Les actuacions que es plantegen preveuen el control, reducció i erradicació de la flora i la fauna que no son pròpies de les zones humides de la Mediterrània. La conservació de la biodiversitat de les zones humides és fonamental – diuen els experts- per a la seva supervivència. Les actuacions que s’han de dur a terme, com el drenatge dels canals o l’erradicació de l’excés de canya, són costoses i requereixen del suport econòmic de la Unió Europea per a poder-les desenvolupar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |