X
20

El palau Vivó Truyols, solució d’urgència per al primer toc del Diumenge des Be de Ciutadella

Aquesta ubicació s'ha vist com a viable, atès que el Diumenge des Be no s'inclou dins els actes que necessiten un Pla Director de Seguretat

15/06/2023

El palau Vivó Truyols, solució d’urgència per al primer toc del Diumenge des Be de Ciutadella

El Primer toc de flabiol del Diumenge des Be canvia d’ubicació a poc més de 48 hores que esclati la festa. No sonarà des de Can Simó, com estava previst, sinó des del palau Vivó Truyols, a la plaça de les Palmeres. Un edifici que es troba en molt bon estat, després de les obres de consolidació i condicionament que s’hi han dut a terme recentment.

Aquesta és la solució d’urgència que s’ha trobat després que l’arquitecte municipal hagi emès -en data del 12 de juny- un informe desfavorable perquè el palau que el caixer senyor havia escollit per les festes -Can Simó, al carrer de Santa Clara- pugui acollir el Primer Toc i la resta d’actes protocol·laris.

Consideren que no reuneix les condicions de solidesa estructural suficients, després que a finals del mes de maig es produís un esfondrament, de 12 metres quadrats de les golfes de la coberta de l’edifici, que va caure damunt el forjat de la segona planta. Una situació que va obligar la propietat a demanar permís a l’Ajuntament per retirar les escombraries i apuntalar el sostre per evitar l’entrada d’aigua. La propietat ha rebut amb sorpresa aquest informe desfavorable, ja que, asseguren, que un cop realitzades totes les millores, es va realitzar una Inspecció Tècnica de l’edifici, que va rebre el vistiplau de l’Ajuntament.

L’opció del palau Vivó Truyols ha estat finalment l’escollida, després de la reunió d’urgència que ha tingut lloc aquest dijous entre l’equip de govern, els portaveus dels diferents grups polítics municipals i el Caixer Senyor, Borja Saura. En aquesta reunió també s’han descartat altres opcions, com l’edifici municipal de Can Saura o les cases consistorials.

L’opció de celebrar el Primer Toc del Dia des Be al palau Vivó Truyols s’ha vist com a viable, atès que el Diumenge des Be no s’inclou dins els actes que necessiten un Pla Director de Seguretat.

15/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT