X

El papa Francesc demana el cessament de les operacions militars a Gaza i l’alliberament dels ostatges

Ha estat en el seu missatge de Nadal, abans de la benedicció 'Urbi et Orbi', davant dels presents a la plaça de Sant Pere del Vaticà

25/12/2023

El papa Francesc demana el cessament de les operacions militars a Gaza i l’alliberament dels ostatges

Després de desitjar un Bon Nadal a tots els presents a la plaça de Sant Pere del Vaticà, el papa Francesc ha demanat que cessi la devastació a Gaza. Ho ha fet des del balcó de la basílica de Sant Pere. Ha demanat que s’aturi l'”abominable atac” i que s’alliberin els ostatges. El pontífex ha fet una crida a la comunitat internacional a donar suport al diàleg entre les parts i que es posi fi a la “desesperada crisi humanitària que es viu a Gaza”. Després d’això, ha demanat als assistents una oració perquè arribi la pau a Israel i Palestina.

El papa ha demanat, no només la fi de la guerra a Palestina, sinó també a Ucraïna, Síria, el Líban i el Ièmen, entre d’altres. De fet, s’han pogut veure banderes ucraïneses entre els assistents a la plaça de Sant Pere. Abans de la benedicció ‘Urbi et Orbi’, a la ciutat i al món, ha fet, a més, una crida perquè es deixin de fabricar armes. Ha dit que, si tenim instruments de mort a les nostres mans, s’acaben utilitzant tard o d’hora. I ha criticat que es destinin grans quantitats de fons públics als armaments.

El papa Francesc, de 87 anys, celebra enguany l’onzè Nadal del seu pontificat.

25/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT