política

El Parc fotovoltaic Agrisolar Es Mercadal, declarat projecte industrial estratègic

Actuació imprescindible pel tancament de la central tèrmica de Maó


El Consell de Govern ha declarat com a projecte industrial estratègic el projecte del parc fotovoltaic Agrisolar des Mercadal, de 20 MWp, potència equivalent a 6.000 habitatges i que serà pioner en la producció agroenergètica. Es tracta del segon projecte de les Illes Balears que es declarat com a projecte industrial estratègic, després del Mallorca Green Hysland. Ha rebut el vistiplau unànime dels membres del Consell de la Indústria i té els informes favorables de l’Ajuntament i del Consell Insular, que estableixen un seguit de condicions que s’han de tenir en compte en la redacció del projecte d’execució.

L’actuació del projecte consisteix en la instal·lació d’un parc fotovoltaic de 19.999,98 kWp , ocuparà 20 hectàrees i constarà de més de 37.000 panells solars. El parc, en fase de construcció, podrà arribar a generar fins a 20 llocs de treball. El projecte serà pioner a Espanya, ja que tractarà per primera vegada a les Balears i al nostre país la producció agroenergètica, utilitzant, entre altres elements, l’ombra que generin aquestes plantes’, ha explicat el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes.

Passes cap al tancament de la central tèrmica de Maó
Yllanes ha destacat que aquesta actuació és un projecte imprescindible per complir el full de ruta de l’Estratègia Menorca 2030 per descarbonitzar l’illa. L’objectiu és arribar al 2030 amb al 85 % d’energies renovables.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Els dos PSOE s’abracen en el 40 Congrés Federal del partit

Els socialistes de les Balears han arribat a València per defensar diverses ponències relacionades amb la defensa dels drets, feminisme,...

El PP renova les juntes locals i es presenta com la “revolució de la il·lusió” a Palma

La presidenta Margalida Prohens ha dit que "és una gran notícia pel partit i pels palmesans i palmesanes" que, segons...

El PSOE tornaria a guanyar les eleccions i el PP escurça distàncies, segons el CIS

Els partits de dretes superarien amb vots el pacte entre socialistes i la formació morada