societat

El Parc Nacional Marítim Terrestre de Cabrera es prepara pel seu 28è aniversari

Enguany, hi ha més motiu, després que s'ampliàs en més de 80.000 hectàrees per arribar a prop de 91 mil

El+Parc+Nacional+Mar%C3%ADtim+Terrestre+de+Cabrera+es+prepara+pel+seu+28%C3%A8+aniversari

El pròxim 29 d’abril, el Parc Nacional Marítim Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera, el primer a declarar-se a Espanya, celebra el 28è aniversari. Enguany, hi ha més motiu, després que el passat primer de febrer, el Consell de Ministres va aprovar ampliar-lo en més de 80.000 hectàrees, passant de tenir emparades 10 mil hectàrees a ser-ne prop de 91 mil.

A partir de dissabte, s’hi han programat un seguit d’activitats, en què cal inscripció prèvia. Hi destaca la visita guiada per conèixer els 149 anys del far de n’Ensiola a Cabrera.

La reivindicació d’entitats ecologistes, de gran part de la societat civil i d’institucions públiques de les Illes va aconseguir que al 1991 les Corts Espanyoles aprovassin la declaració del Parc. 3 anys abans, el Parlament Balear havia aprovat per unanimitat una Proposició de llei per crear el Parc Nacional.

Des de la seva declaració i aprovació posterior al 1992 del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN), la conservació de l’arxipèlag de Cabrera s’ha vist reforçada amb importants figures de protecció, com la de zona d’especial protecció d’importància per a la Mediterrània (ZEPIM), zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA), lloc d’importància comunitària (LIC), i la integració en la Xarxa Natura 2000.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Tornen les corregudes de toros a Palma

Vuit mesos després que la Justícia va tombar alguns articles de la llei de toros balear

L’aeroport de Palma adapta un bany per a pacients ostomitzats

Es troba al mòdul B, interilles, però AENA té previst instal·lar-ne a tots els mòduls de l'aeroport

53 mares van donar llet materna durant el 2018

Els 302,5 litres donats l'anya passat van servir per atendre 134 bebès prematurs