X

El Parc Natural de l’Albufera de Mallorca creix en 390 hectàrees

A part de l'ampliació del parc, també s'ha aprovat la creació una zona perifèrica de protecció de 754 hectàrees

22/02/2021

El Parc Natural de l’Albufera de Mallorca creix en 390 hectàrees

El Govern ha ampliat avui el Parc Natural de S’albufera de Mallorca amb 390 hectàrees més i ara passa a tenir-ne 2.036, el que suposa un creixement del 24 per cent de la seva superfície.  És el que estableix el Pla d’Ordenació de Recursos Naturals del Parc. Ha de servir per protegir els recursos hídrics necessaris per garantir la biodiversitat. S’Albufera de Mallorca va ser declarada Parc Natural l’any 1988 i, malgrat aquesta protecció, continua sent una àrea amenaçada i ecològicament molt fràgil.

L’ampliació inclou la zona de Son Bosc, on fa uns anys es volia fer un camp de golf que la justícia va declarar il·legal fa 5 anys, i els terrenys que havia d’ocupar ara resten protegits. També es protegeix la platja del Comú de Muro i bona part de la zona humida contigua de les marjals de sa Pobla i Muro. A part de l’ampliació del Parc Natural , també s’ha aprovat la creació una zona perifèrica de protecció de 754 hectàrees. Es tracta d’un cordó de terrenys que envolten el parc i en els que, tot i no ser considerat parc natural pròpiament dit, s’hi duran a terme accions de protecció dels recursos hídrics dels quals es nodreix la zona humida de s’Albufera. També s’estableixen diversos corredors ecològics que enllacen l’albufera amb espais com Maristany o els estanys dels Ponts i d’en Mama.

L’Ajuntament de Muro valora positivament aquesta ampliació, tot i que espera que demà es publiqui al Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma per fer-ne una valoració més acurada.

22/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris