societat

El Parc Natural de l’Albufera de Mallorca creix en 390 hectàrees

A part de l'ampliació del parc, també s'ha aprovat la creació una zona perifèrica de protecció de 754 hectàrees


El Govern ha ampliat avui el Parc Natural de S’albufera de Mallorca amb 390 hectàrees més i ara passa a tenir-ne 2.036, el que suposa un creixement del 24 per cent de la seva superfície.  És el que estableix el Pla d’Ordenació de Recursos Naturals del Parc. Ha de servir per protegir els recursos hídrics necessaris per garantir la biodiversitat. S’Albufera de Mallorca va ser declarada Parc Natural l’any 1988 i, malgrat aquesta protecció, continua sent una àrea amenaçada i ecològicament molt fràgil.

L’ampliació inclou la zona de Son Bosc, on fa uns anys es volia fer un camp de golf que la justícia va declarar il·legal fa 5 anys, i els terrenys que havia d’ocupar ara resten protegits. També es protegeix la platja del Comú de Muro i bona part de la zona humida contigua de les marjals de sa Pobla i Muro. A part de l’ampliació del Parc Natural , també s’ha aprovat la creació una zona perifèrica de protecció de 754 hectàrees. Es tracta d’un cordó de terrenys que envolten el parc i en els que, tot i no ser considerat parc natural pròpiament dit, s’hi duran a terme accions de protecció dels recursos hídrics dels quals es nodreix la zona humida de s’Albufera. També s’estableixen diversos corredors ecològics que enllacen l’albufera amb espais com Maristany o els estanys dels Ponts i d’en Mama.

L’Ajuntament de Muro valora positivament aquesta ampliació, tot i que espera que demà es publiqui al Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma per fer-ne una valoració més acurada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un centenar de persones participen a la manifestació del 8M a Ciutadella

La CGT ha convocat a Menorca l'única vaga general de totes les Illes, però, ha tingut molt poc seguiment

La pàgina web de la biblioteca pública de Maó rep 100.000 visites durant l’any 2020

S'hi han dut a terme un centenar d'activitats i s'han prestat més de 38.000 llibres i audiovisuals  

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca ret homenatge a les dones menorquines de tots els temps

És un recull de fotografies de dones treballadores i feineres de diferents èpoques

Una trentena de finques de Menorca signen un acord de pràctiques agràries sostenibles

El pagès es compromet a gestionar el lloc minimitzant l'impacte ambiental negatiu, i a canvi rep assessorament, formació, promoció del...