política

MÉS fa un pols al Govern perquè pagui els 14 milions per les sentències judicials de Menorca

La iniciativa, que aquest dimarts es debat al Parlament, demana 8 milions per al cas Cesgarden i 6 pel Princesa Son Bou

M%C3%89S+fa+un+pols+al+Govern+perqu%C3%A8+pagui+els+14+milions+per+les+sent%C3%A8ncies+judicials+de+Menorca

El Consell de Menorca té pendents de pagar un total 14 milions d’euros derivats de sentències fermes urbanístiques, uns doblers que podria assumir el Govern. És la proposta que presenta -en forma d’esmena- MÉS per Menorca a la Comissió d’Hisenda i Pressupostos del Parlament que se celebra a partir de les cinc del capvespre d’aquest dimarts. S’hi abordarà el Decret Llei que permetrà pagar les sentències judicials pendents, derivades de la protecció del territori. D’entrada, el Govern només preveu les indemnitzacions que afecten Mallorca i Eivissa, ja que el responsable de les decisions que varen acabar amb sentència desfavorable és l’executiu.

Més per Menorca hi introdueix esmenes perquè també es faci front als vuit milions pendents del Cas Cesgarden i els sis de Princesa Son Bou, tot i que en aquests casos el condemnat és el Consell de Menorca. Ho argumenten recordant que Menorca es va avançar a l’executiu i fou la primera illa que va aplicar la protecció amb el Pla Territorial Insular del 2003. En concret proposen que dels 143 milions que el Govern preveu destinar a pagaments de Mallorca i d’Eivissa se’n llevin 14 per destinar-los a Menorca.

Els ecosobiranistes confien que l’esmena prosperi i s’acabi incorporant al projecte de llei. Però ni el PP, ni el PSOE han volgut avançar el sentit del seu vot; només el PI i Ciutadans n’ha confirmat a Ib3 que estan disposats a donar-hi suport. De fet ni tan sols és clar que s’arribi a votar aquesta esmena avui. Sembla ser, que paral·lelament es negocia amb el Consell de Menorca com es podria fer efectiu el pagament d’aquestes indemnitzacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Xec 12/03/2019

    Seria molt fort que el PP i el PSOE (particularment, per la responsabilitat compartida en les sentències*) i Podem (que no hi ha qui els entengui, que de vegades confonen el fet de pal·liar problemes derivats de la doble insularitat amb privilegiar Eivissa o putejar Menorca, encara que sigui anant en contra de l’ideal de protegir el territori) no donin suport a l’ajuda a Menorca pel mateix que s’ajuda Mallorca i Eivissa.

    No val l’excusa de si la sentència és contra un ens o contra un altre. Són per la mateixa cosa i al final el que fan és perjudicar un territori. Les accions es van fer simplement quan es van haver de fer, i els que pretenen defensar el territori haurien de premiar que Menorca acutés a temps.

    *Els fets que originen la sentència tenen lloc sota la gestió primer del PSOE i després del PP, que és qui mana justament quan s’esgoten els terminis per evitar la sentència. Ells mateixos tindran la barra ara, al Parlament, de desentendre’s d’aquesta sentència mentre paguen les sentències per Mallorca i Eivissa?

Cercador |


més contingut relacionat

La comissió conclou que no hi ha responsabilitats polítiques en els casos de menors tutelats per l’IMAS

Tots els partits del pacte d'esquerres, i també El PI i Ciutadans que s'afegiren a la iniciativa, han aprovat per...

L’Ajuntament de Sant Lluís demana que no s’arxivi la construcció de 115 xalets

Sol·licita a Medi Ambient que es mantingui la vigència de la tramitació d'un projecte d'urbanització a mig fer a Cap...

Més força una reunió del pacte per tractar la vacunació de càrrecs públics

Els ecosobiranistes esperen els resultats per convocar l'executiva

El Govern demana la implicació de l’Executiu central per controlar l’entrada de les serps a les Pitiüses

Les serps suposen el principal factor d'amenaça per a les poblacions locals de sargantana