política

MÉS fa un pols al Govern perquè pagui els 14 milions per les sentències judicials de Menorca

La iniciativa, que aquest dimarts es debat al Parlament, demana 8 milions per al cas Cesgarden i 6 pel Princesa Son Bou


El Consell de Menorca té pendents de pagar un total 14 milions d’euros derivats de sentències fermes urbanístiques, uns doblers que podria assumir el Govern. És la proposta que presenta -en forma d’esmena- MÉS per Menorca a la Comissió d’Hisenda i Pressupostos del Parlament que se celebra a partir de les cinc del capvespre d’aquest dimarts. S’hi abordarà el Decret Llei que permetrà pagar les sentències judicials pendents, derivades de la protecció del territori. D’entrada, el Govern només preveu les indemnitzacions que afecten Mallorca i Eivissa, ja que el responsable de les decisions que varen acabar amb sentència desfavorable és l’executiu.

Més per Menorca hi introdueix esmenes perquè també es faci front als vuit milions pendents del Cas Cesgarden i els sis de Princesa Son Bou, tot i que en aquests casos el condemnat és el Consell de Menorca. Ho argumenten recordant que Menorca es va avançar a l’executiu i fou la primera illa que va aplicar la protecció amb el Pla Territorial Insular del 2003. En concret proposen que dels 143 milions que el Govern preveu destinar a pagaments de Mallorca i d’Eivissa se’n llevin 14 per destinar-los a Menorca.

Els ecosobiranistes confien que l’esmena prosperi i s’acabi incorporant al projecte de llei. Però ni el PP, ni el PSOE han volgut avançar el sentit del seu vot; només el PI i Ciutadans n’ha confirmat a Ib3 que estan disposats a donar-hi suport. De fet ni tan sols és clar que s’arribi a votar aquesta esmena avui. Sembla ser, que paral·lelament es negocia amb el Consell de Menorca com es podria fer efectiu el pagament d’aquestes indemnitzacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Xec 12/03/2019

    Seria molt fort que el PP i el PSOE (particularment, per la responsabilitat compartida en les sentències*) i Podem (que no hi ha qui els entengui, que de vegades confonen el fet de pal·liar problemes derivats de la doble insularitat amb privilegiar Eivissa o putejar Menorca, encara que sigui anant en contra de l’ideal de protegir el territori) no donin suport a l’ajuda a Menorca pel mateix que s’ajuda Mallorca i Eivissa.

    No val l’excusa de si la sentència és contra un ens o contra un altre. Són per la mateixa cosa i al final el que fan és perjudicar un territori. Les accions es van fer simplement quan es van haver de fer, i els que pretenen defensar el territori haurien de premiar que Menorca acutés a temps.

    *Els fets que originen la sentència tenen lloc sota la gestió primer del PSOE i després del PP, que és qui mana justament quan s’esgoten els terminis per evitar la sentència. Ells mateixos tindran la barra ara, al Parlament, de desentendre’s d’aquesta sentència mentre paguen les sentències per Mallorca i Eivissa?

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Pi marca la línia política dels propers anys amb el mirall del PNB i Coalició Canària

El sector crític del partit ha presentat a Eivissa un nou projecte polític

‘xBalears’ nova formació política amb vista a les properes eleccions

L'eivissenca Paquita Ribas, presidenta de la formació, afirma que es tracta d'un projecte de centre moderat, regionalista i integrador.

El Pi marca les línies polítiques de la campanya del 2023

Els regionalistes han convidat Coalició Canària i PNB per posar-los d'exemple de partits regionals que han aconseguit representació al Congrés...

Mallorca espera poder tractar el cent per cent de la matèria orgànica que genera el 2030

El projecte "Tanca el Cercle" ha rebut avui el suport d'una dissetena d'entitats entre les quals hi ha comerços, productors...