POLíTICA

El Parlament adequa el reglament per la Covid-19

Al llarg de l'any, la cambra s'ha vist en situacions mai vistes que han posat en perill el seu exercici


En aquest any de pandèmia, el Parlament ha hagut d’afrontar situacions inèdites com el confinament, l’aïllament de diputats i votacions telemàtiques que no preveia el reglament. A contrarellotge, la institució ha aprovat una sèrie de disposicions per donar validesa jurídica a tot un seguit de circumstàncies excepcionals.

En primer lloc, serà la Mesa i ho haurà de ratificar el Ple 48 hores després, qui declari l’estat extraordinari que impedeixi la participació presencial dels diputats. Les mesures tindran una durada màxima de 15 dies que es poden prorrogar. Els diputats que hi participin virtualment tindran els mateixos drets i normes que els que ho fan presencialment. En els plens i les comissions, els diputats aïllats podran votar pel procediment telemàtic habilitat. Mentre que no ho estigui, podran exhibir un rètol amb les paraules “sí”, “no”, o “abstenció”, com han fet fins ara.

En el cas que hi hagi una incidència tècnica, es podrà alterar l’ordre del dia fins que s’arregli o es podrà continuar amb el debat si el diputat dona el seu consentiment perquè la sessió continuï sense la seva participació virtual. Les funcions de Presidència, les vicepresidències i secretaries durant el Ple no podran ser exercides mitjançant la participació virtual dels càrrecs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |