espanya

El Parlament andalús consuma un gir a la dreta amb el suport de Vox

La diputada de CS per Almeria, Marta Bosquet, nova presidenta del Parlament amb els vots de PP, CS i Vox

El+Parlament+andal%C3%BAs+consuma+un+gir+a+la+dreta+amb+el+suport+de+Vox

Comença l’onzena legislatura a Andalusia. Marta Bosquet, de Ciutadans, ha estat proclamada nova presidenta del Parlament andalús gràcies al pacte de Ciutadans, PP i Vox. Fa uns minuts ha quedat constituïda la Cambra. Ciutadans, Partit Popular i PSOE es reparteixen les vicepresidències i les secretaries són pels socialistes, populars i Vox. L’acord farà president de la Junta Juan Manuel Moreno Bonilla, del PP, a mitjan mes de gener i després de 36 anys de govern socialista.

Els acords de darrera hora a Andalusia han permès una sessió constitutiva de legislatura sense sorpreses. El suport dels 12 diputats de Vox ha assegurat a Ciutadans la presidència de la mesa del Parlament i al candidat popular, Juan Manuel Moreno Bonilla, la presidència de la Junta.

L’extrema dreta torna a les institucions amb veu i vot. Ciutadans va intentar fins al darrer moment que Adelante Andalucía acceptàs entrar a la mesa. Però la confluència d’Esquerres no vol participar en un pacte en què hi hagi Vox. El Partit Socialista parla de traïció

El suport dels 12 diputats de Vox ha assegurat a Ciutadans la presidència de la mesa del Parlament i al candidat popular, Juan Manuel Moreno Bonilla, la presidència de la Junta.

Amb Marta Bosquet, de Ciutadans, al capdavant de la mesa del Parlament, PSOE, PP i la formació taronja es reparteixen les vicepresidències. I les secretaries són per al PSOE, PP i Vox.

Una vegada constituïda la Cambra, el debat d’investidura es preveu per al 16 de gener. PP i Ciutadans es repartirien al 50% les conselleries. Vox, en principi, quedaria fora del govern.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

El Síndic de Greuges recomana a la Generalitat retirar els llaços grocs

Ho ha divulgat després que Quim Torra li fes la consulta pública

Declaren els guàrdies civils que investigaren l’1 d’octubre en el judici del Procés

Un d'ells ha dit que va veure a Quim Torra sortint de l'empresa on confiscaren 10 milions de paperetes

CS acusa Quim Torra d’amagar-se darrera dels consellers i el síndic de greuges

Els símbols independentistes continuen penjats dels edificis de la Generalitat

Comencen a declarar els Guàrdies Civils que participaren en el dispositiu de l’1 d’octubre

Un dels participants en la detenció de Xavier Puig ha relatat com el van intentar evacuar