espanya

El Parlament andalús consuma un gir a la dreta amb el suport de Vox

La diputada de CS per Almeria, Marta Bosquet, nova presidenta del Parlament amb els vots de PP, CS i Vox

El+Parlament+andal%C3%BAs+consuma+un+gir+a+la+dreta+amb+el+suport+de+Vox

Comença l’onzena legislatura a Andalusia. Marta Bosquet, de Ciutadans, ha estat proclamada nova presidenta del Parlament andalús gràcies al pacte de Ciutadans, PP i Vox. Fa uns minuts ha quedat constituïda la Cambra. Ciutadans, Partit Popular i PSOE es reparteixen les vicepresidències i les secretaries són pels socialistes, populars i Vox. L’acord farà president de la Junta Juan Manuel Moreno Bonilla, del PP, a mitjan mes de gener i després de 36 anys de govern socialista.

Els acords de darrera hora a Andalusia han permès una sessió constitutiva de legislatura sense sorpreses. El suport dels 12 diputats de Vox ha assegurat a Ciutadans la presidència de la mesa del Parlament i al candidat popular, Juan Manuel Moreno Bonilla, la presidència de la Junta.

L’extrema dreta torna a les institucions amb veu i vot. Ciutadans va intentar fins al darrer moment que Adelante Andalucía acceptàs entrar a la mesa. Però la confluència d’Esquerres no vol participar en un pacte en què hi hagi Vox. El Partit Socialista parla de traïció

El suport dels 12 diputats de Vox ha assegurat a Ciutadans la presidència de la mesa del Parlament i al candidat popular, Juan Manuel Moreno Bonilla, la presidència de la Junta.

Amb Marta Bosquet, de Ciutadans, al capdavant de la mesa del Parlament, PSOE, PP i la formació taronja es reparteixen les vicepresidències. I les secretaries són per al PSOE, PP i Vox.

Una vegada constituïda la Cambra, el debat d’investidura es preveu per al 16 de gener. PP i Ciutadans es repartirien al 50% les conselleries. Vox, en principi, quedaria fora del govern.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

José Luis Martínez-Almeida, nou batle de Madrid

Joan Ribó repeteix a València i el PP recupera la batlia de Saragossa

Ada Colau és reelegida com a batlessa de Barcelona

La líder de Barcelona en Comú ha rebut el suport del PSC i Manuel Valls i dos regidors del seu grup

José Martínez Almeida ja és batle de Madrid

Després d'intenses negociacions, PP i Ciutadans arribaren a un acord acceptat per Vox

El PSOE demana a Ciutadans l’abstenció per investir Sánchez

Isabel Celaá recorda que no hi ha altra alternativa de govern possible