política

Així és la Llei de Canvi Climàtic de les Illes Balears

Es prohibirà la circulació de nous cotxes i motos dièsel a partir del 2025, i de benzina a partir del 2035

Imatge d'arxiu. /EFE


El Parlament ha aprovat aquest dimarts, amb els vots del pacte, la Llei de Canvi Climàtic de les Illes Balears malgrat l’advertència de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència que s’hi ha pronunciat en contra.

Les principals mesures per arribar al 2050 en unes illes 100% netes passen sobretot per la mobilitat sostenible. Actualment, el 35% de les emissions de CO2 provenen del trànsit rodat. Per això, es prohibirà la circulació de nous cotxes i motos dièsel a partir del 2025, i de benzina a partir del 2035. Les empreses de cotxes de lloguer també s’hi hauran d’implicar. A partir del 2020, un 2% de la flota de vehicles hauran de ser elèctrics, fins arribar al 100% el 2035. La llei preveu la instal·lació de mil punts de recàrrega el 2025.

El tancament de les centrals tèrmiques és un altre dels puntals de la llei. D’aquí a un any començarà el desmantellament des Murterar, a Alcúdia, que finalitzarà quan sigui una realitat el segon cable submarí entre les Illes i la península, previsiblement a partir del 2025.

En el cas dels aparcaments, s’hi hauran d’instal·lar plaques fotovoltàiques als nous de més de mil metres quadrats nous, i als existents de més de 1500. Els nous edificis hauran de disposar també de plaques solars. Finalment, la llei també preveu que tot l’enllumenat públic haurà de ser de baix consum el 2025.

Més informació:
La CNMC alerta al Parlament dels efectes negatius de la Llei de Canvi Climàtic 
 Marc Pons: “Els lobbys han fet tot el possible per intentar bloquejar la Llei de canvi climàtic”

Disculpau, els comentaris es troben tancats

darrers sumaris


més contingut relacionat

MÉS per Mallorca abandona el ple del Parlament i Vox demana prohibir partits separatistes

Els dos partits nacionalistes han protagonitzat la imatge del dia en relació a la sentència pel procés independentista català

Marí Ribas reobre la porta a presentar-se a dirigir el PSOE eivissenc

L'alcalde de Sant Josep ha estat escollit per presidir la comissió gestora de la FSE

El Govern factura 10 milions anuals al Regne Unit per atenció sanitària; un cas de balcòning costa 14.000 euros

290 euros per una visita d'urgència i 900 un dia d'hospitalització: aquestes són les quantitats que tots els britànics, residents...