X

El Parlament aprova presentar un recurs d’inconstitucionalitat als PGE

Un problema tècnic ha obligat a repetir la votació, però en aquesta ocasió sí que ha tirat endavant per majoria absoluta

02/03/2021

El Parlament aprova presentar un recurs d’inconstitucionalitat als PGE

Un problema tècnic ha obligat a repetir la votació, però en aquesta ocasió sí que ha tirat endavant per majoria absoluta. Això significa que serà interposat un recurs d’inconstitucionalitat als pressuposts generals de l’estat. El portaveu suplent del Grup Parlamentari d’El Pi, Josep Melià, ha afirmat que, amb relació al Règim Especial de les Balears, els PGE “són un tir”, mentre que Miquel Ensenyat, portaveu del Grup Parlamentari Més per Mallorca ha dit que el camí de la via política “ja està recorregut”.

Josep Castells, portaveu suplent del Grup Parlamentari Mixt (Més per Menorca), ha afirmat que la notícia trista és que PSIB i Unides Podem “han anteposat els seus interessos de partit” per sobre dels interessos de les Illes Balears. Populars i Ciutadans també hi han votat a favor, i s’han unit d’aquesta manera a una iniciativa que originàriament va ser proposada per El Pi, Més per Mallorca i Més per Menorca. Antoni Costa, portaveu suplent del Grup Parlamentari Popular, ha afirmat que defensar els interessos de les Balears “consisteix en intentar que vinguin a les Illes el màxim nivell d’inversions possible”, mentre que Patrícia Guasp, portaveu del Grup Parlamentari Ciutadans, ha explicat que “el Parlament ha estat altaveu els interessos de Balears comuns”.

Els 30 vots favorables al recurs han sumat més sufragis que els 29 que hi han votat en contra, que provenen de Gent per Formentera, Unides Podem, PSIB i VOX. Aquests grups han carregat contra la iniciativa, que han qualificat d’oportunista i de no tenir recorregut jurídic. El portaveu suplent del Grup Parlamentari VOX, Sergio Rodríguez, ha criticat que “tot això és un conte i vostès ho saben”, mentre que la portaveu suplent del Grup Parlamentari d’Unides Podem, Esperança Sans, ha recriminat que per defensar els interessos dels ciutadans amb relació a la insularitat “han presentat un paper”. La portaveu suplent del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha dit que presentar el recurs “és una errada jurídica”. La proposta aprovada que argumenta que la llei estatal incompleix l’exigència d’equilibri econòmic atenent al fet insular.

02/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris