X

Aprovada la Llei Menorca Reserva de la Biosfera que permetrà al Consell poder de decisió

La norma estableix un règim jurídic de protecció, ordenació i gestió específic per a l'illa menorquina

01/02/2023

Redacció

El ple del Parlament de les Illes ha aprovat aquest dimecres la Llei Menorca Reserva de la Biosfera. Trenta anys després d’aquesta declaració de la UNESCO, l’illa disposa, per primera vegada, d’una norma que ampliarà la capacitat de decisió i intervenció del Consell de Menorca i permetrà que pugui posar en marxa mesures per fomentar la sostenibilitat i protecció del territori, com limitar-hi, per exemple, l’entrada de vehicles.

La Llei Menorca Reserva de Biosfera crea un marc específic per a la gestió diferenciada a Menorca de diversos aspectes. Més enllà de la normativa europea, estatal i autonòmica que els regula, aquest marc estableix criteris de sostenibilitat sobre el patrimoni natural, cultural, històric i etnològic, la biodiversitat o el paisatge de Menorca, amb la creació de directrius elaborades pel Consell Insular.

Han assistit a l’hemicicle la presidenta de Menorca, Susana Mora, el conseller de Medi Ambient de Menorca, Josep Juaneda, i altres càrrecs del Consell. L’oposició hi havia presentat més de 300 esmenes i també han intentat, sense èxit, portar la llei al Consell Consultiu.

La Llei Menorca Reserva de Biosfera preveu un pressupost de 5 milions d’euros anuals, el 75% dels quals serà aportat pel Govern de les Illes a càrrec dels pressupostos generals, amb un límit de 3.750.000 euros, mentre que el 25% restant serà aportat pel Consell Insular de Menorca.

01/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris