X

El Parlament Europeu examina l’esborrany de l’informe sobre les menors tutelades

El document assegura que les fugues de menors tutelades dels centres d'acollida són l'indicador del perill més gran que hauria de posar en alerta els responsables

25/10/2022

El Parlament Europeu examina l’esborrany de l’informe sobre les menors tutelades

Redacció

Les fugues de menors tutelades dels centres d’acollida són l’indicador del perill més gran que hauria de posar en alerta els responsables de les institucions. És una de les principals conclusions de l’informe de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu sobre la missió que va viatjar l’abril passat a Mallorca per investigar els casos de presumpte abús sexual denunciats el 2019. El document planteja també que el sistema de protecció de menors sigui dotat de més personal, fons i professionalitat a les plantilles, la qual cosa ajudaria a evitar-ne possibles casos futurs.

El document ha generat debat entre els membres de la Comissió de Peticions. L’eurodiputat Hermann Tertsch, del Grup dels Conservadors i Reformistes Europeus (VOX), ha destacat la “voluntat d’encobriment” que, segons ell, hi ha hagut en aquest cas “des del principi”. Des del Grup del Partit Popular Europeu, Rosa Estaràs, ha posat el focus en el document, un informe “molt neutral” i que, segons el seu punt de vista, “no està per donar suport a cap govern, ni criticar a cap govern”.

Obrir els ulls

L’eurodiputada mallorquina Alícia Homs, del Grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates (PSIB), ha explicat que “una de les primeres conclusions de l’informe” és que aquests tipus de casos es donen “en qualsevol lloc d’Europa”. Maite Pagazaurtundúa, eurodiputada de Ciutadans, que s’integra dins del Grup Renew Europe, ha assegurat que el document “serà útil per a altres llocs” i, també, ajudarà a “obrir els ulls” davant fets greus.

25/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris