política

El Parlament insta el Govern espanyol a allargar els ERTO a Balears fins a final d’any

L'INE informa de dades preocupants: 3 mesos pràcticament en blanc en ingressos per turisme

El+Parlament+insta+el+Govern+espanyol+a+allargar+els+ERTO+a+Balears+fins+a+final+d%27any

La Comissió de Turisme del Parlament de les Illes ha aprovat per unanimitat reclamar al Govern central l’extensió dels ERTO a les Balears fins a final d’any. Tots els grups polítics han donat suport a l’esmena presentada per Ciutadans, on reclamen un tracte igual que el que han rebut les Canàries. D’altra banda, en aquesta mateixa comissió s’ha aprovat una iniciativa per a la promoció turística, amb la creació d’una pàgina web que unifiqui el missatge de totes les illes, així com establir canals de col·laboració entre totes les administracions que tenen competències en turisme.

Dades preocupants

El tancament de les fronteres amb la declaració de l’estat d’alarma per evitar la propagació del coronavirus ha deixat  dades molt preocupants pel que fa al nombre de turistes estrangers que han vengut a Espanya aquest mes de maig i el que han gastat. Segons l’INE, el flux de visitants que viatgen per plaer ha estat nul a tot el país: ha caigut un 100% i les Balears no en són una excepció. Si al 2019 vengueren fins a 365.813 turistes estrangers, enguany, durant la primera quinzena de març només ens visitaren 116.000. Al 2019,  arribaren a ser més d’1.700.000 turistes els qui triaren la nostra comunitat per passar-hi uns dies de vacances durant el mes de maig i, al juny, ja foren més de 2 milions de turistes. Com a conseqüència, la despesa també ha estat nul·la. L’abril passat la despesa dels turistes va ser de quasi 1.000 milions d’euros; al maig, més de 1.600 milions i al juny més de 2.100 milions d’euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pacte de batles de vuits partits contra l’acord d’Hisenda amb la FEMP

Per deixar fora del repartiment dels 5.000 milions d'euros els ajuntaments sense romanent

El Govern aparta Joan Gual de Torrella de l’Autoritat Portuària

També ha acordat la congelació del salari del personal de la CAIB

El Govern mantindrà cordialitat amb la família reial

No es planteja la retirada de les distincions

El Govern aprova la congelació de la promesa pujada del 2% a 34.000 funcionaris per estalviar 39 milions

La consellera Isabel Castro assegura que aquesta mesura permetrà incrementar les plantilles de sanitaris, docents i altres treballadors de serveis...