política

El Parlament rebutja la proposta de reglament de l’Oficina Anticorrupció

Tots els grups parlamentaris coincideixen que el document ha de recollir les al·legacions del Consell Consultiu i la Sindicatura de Comptes

El+Parlament+rebutja+la+proposta+de+reglament+de+l%27Oficina+Anticorrupci%C3%B3

El director de l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció, Jaime Far, ha defensat la seva proposta de reglament a la comissió d’Assumptes Institucionals al Parlament sense èxit. Tots els grups parlamentaris han coincidit que cal adaptar el document a les al·legacions del Consell Consultiu i de la Sindicatura de Comptes, que alerten que s’extralimita de les seves funcions. Ara el debat se centra en si les formacions presenten esmenes o el director elabora un nou reglament de l’Oficina.

El director de l’Oficina ha dit que farà el que decideixi la comissió: millorar el text via esmenes o presentar-ne un de nou. Però ha subratllat que no està d’acord amb algunes de les al·legacions presentades pels dos òrgans i, fins i tot, ha criticat que siguin massa genèriques. Jaime Far ha lamentat que es retardi tant la posada en marxa de l’Oficina, igual que Podem. I és que la tramitació del reglament es reprendrà el setembre quan comenci el període ordinari de la cambra.

D’altra banda, tant el grup Socialista com el de Podem han aprofitat la comissió per reivindicar que si Iñaki Urdangarin i Jaume Matas han estat condemnats a presó pel cas Nóos, ha estat gràcies a la denúncia, que en el seu moment, va fer l’aleshores diputat socialista Antoni Diéguez.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

resums any 2018


més contingut relacionat

C’s vol reprovar la Ministra d’Educació per suposades influències polítiques a les escoles de les Balears

El partit d'Albert Rivera ha presentat en els darrers mesos diverses iniciatives parlamentàries per aquestes suposades influències polítiques en els...

“Tensió interna mal resolta per veure qui comana més”

La diputada de Podem, Laura Camargo, parla obertament de la polèmica generada en el si del partit morat

Antoni Juaneda ja és el candidat del PP a l’alcaldia de Ciutadella

La junta local ha aprovat el seu nomenament, a proposta de la presidenta Juana Mari Pons

El PP de Ciutadella denuncia que l’escorxador té la caldera avariada fa un any

Una empresa privada ha cedit un calentador d'ús domèstic