El Parlament reprèn l’activitat amb la compareixença d’Armengol per explicar la gestió de la pandèmia

La jornada parlamentària ha començat a les 09.00 hores amb 18 preguntes de control al Govern

/EP.


La compareixença urgent de la presidenta del Govern, Francina Armengol, per explicar la gestió de la pandèmia per part de l’Executiu i la incidència actual a les Illes centrarà el ple del Parlament d’aquest dimarts, una vegada represa l’activitat de la Cambra.

Armengol compareix davant el ple una setmana més tard del previst inicialment després que l’activitat parlamentària es paralitzés la setmana passada després del positiu per coronavirus de diversos diputats que va obligar, a més, a guardar quarantena a un grup de parlamentaris.


 més info El Parlament fa proves PCR a tot el personal i diputats

La Junta de Portaveus va aprovar per unanimitat dijous passat la represa de l’activitat en la Cambra autonòmica, així com noves mesures perquè l’activitat parlamentària davant els casos d’aïllament o confinament de diputats.

Les sessions plenàries, que seran de caràcter presencial, permetran la participació per via telemàtica de diputats que hagin d’estar aïllats o confinats.

A més, s’ha acordat també que es pugui plantejar tot tipus d’iniciativa, la qual cosa comportarà l’habilitació de votacions telemàtiques posteriors al debat.

SESSIÓ DE CONTROL

La jornada parlamentària ha començat a les 09.00 hores amb 18 preguntes de control al Govern.

En aquest sentit, la diputada del Grup Mixt Sílvia Tur demanarà per la constitució de la comissió d’experts en Educació Infantil aprovada per unanimitat el mes de juliol passat.

Les diputades de Vox Idoia Ribas i de El Pi Maria Antònia Sureda, respectivament, preguntaran al conseller d’Educació, Martí March, per les mesures de prevenció contagis a les escoles així com pels recursos tecnològics a les aules, respectivament.

Per part seva, Virgina Marí, del PP, interpel·larà al conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, sobre l’estat del nou decret de regulació de residus sanitaris.

També per part del PP, la diputada Maria Tania Marí demanarà a la consellera de Salut, Patricia Gómez, una valoració de les mesures sanitàries i socials del Govern per frenar la pandèmia.

La diputada popular Maria Asunción Pons preguntarà si el Govern secunda que el segon cable de connexió entre Mallorca i Menorca sigui prioritari en els plans d’inversió de Xarxa Elèctrica.

En matèria social, la diputada del PP Margalida Durán reclamarà una valoració del Govern de la gestió de l’Executiu central de l’Ingrés Mínim Vital.

Juan Manuel Lafuente, del PP, qüestionarà al conseller Martí March si va preveure adequadament l’inici del curs escolar.

També preguntarà a March el diputat del Grup Mixt, Josep Castells, concretament per la distribució dels 50 milions d’euros del fons Covid.

Diversos diputats preguntaran al conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. Per part del PP María Salomé Cabrera ho farà sobre la situació de Balears com a destí segur, mentre que Sebastià Sagreras preguntarà per l’estat de la línia d’ajudes als autònoms.

Des de Cs, els diputats Marc Pérez-Ribas preguntarà per les intencions de Negueruela per enfortir la col·laboració públic-privada en matèria de Turisme.

El diputat del PP Antoni Costa preguntarà a la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, per les conseqüències de la caiguda d’ingressos no financers de la Comunitat Autònoma provocada per la crisi econòmica.

També des de Cs, Juan Manuel Gómez demanarà a la consellera de Salut, Patricia Gómez, mesures davant l’increment de les llistes d’espera i l’augment de la demora per a les consultes amb especialistes.

En el torn de preguntes a la presidenta del Govern, la portaveu del Grup Parlamentari Cs, Patricia Guasp, demanarà a Armengol si pot assegurar que Balears comptarà amb el finançament necessari per a elaborar uns pressupostos per a afrontar la crisi sanitària, econòmica i social.

Per part seva, el diputat de Vox Sergio Rodríguez, demanarà a Armengol quines mesures està prenent el Govern en coordinació amb l’Estat per a controlar l’arribada de pasteres.

Per part, del PI, la portaveu, Lina Pons, preguntarà a Armengol per l’efecte a les Illes davant l’aixecament de les recomanacions de no viatjar a zones de risc per part d’Alemanya.

El portaveu del PP, Biel Company, s’interessarà per la preparació de les Illes per a afrontar la segona ona de la pandèmia.

La sessió de control finalitzarà amb una interpel·lació presentada pel Grup Parlamentari Popular a la Consellera d’Assumptes Socials i Esports en relació a la política general en relació a l’exclusió social i la pobresa infantil.

Després de la compareixença de la presidenta del Govern, Francina Armengol, es debatran dues mocions presentades pel PP en relació a la fidelització dels professionals sanitaris i les ràtios escolars en els centres educatius de Balears.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

Un dels 7 menors ingressats al nou centre d’addiccions de l’IMAS té dependència als videojocs

Es Caliu és el primer de les Illes en tractar adolescents addictes sota la supervisió de l'administració

Octubre acaba amb temps insegur: sol i niguls s’alternen amb petits ruixats

La temperatura es manté estable, amb valors que de dia oscil·len entre els 19ºC i els 23ºC i de nit...

FRED I CALENT: Pop amb colflori ofegada, ceviche de molls i moniatos farcits de carn

Aquesta setmana a Fred i Calent començarem fent un pop amb colflori ofegada. Així ens conquista en Miquel Calent¡¡  A...