X

El partit ‘Actúa’ estudia impugnar la formació ‘Actúa Baleares’ creada per Jorge Campos i Cristina Seguí

L'entitat es va presentar dijous com a nou partit d'àmbit "regional balear", però amb "vocació nacional", que sorgeix de la Fundació Cercle Balear

16/02/2018

El partit ‘Actúa’ estudia impugnar la formació ‘Actúa Baleares’ creada per Jorge Campos i Cristina Seguí

Membres d''Actua Baleares' en la presentació de la formació política aquest dijous.

Redacció

L’organització política ‘Actúa’, en la qual participen entre d’altres l’exjutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón, ha manifestat que no reconeix el projecte denominat ‘Actua Baleares’, amb el qual no té vinculació alguna i la denominació de la qual estudia impugnar-la legalment.

‘Actúa’ ha manifestat aquest divendres en un comunicat que és una organització política registrada en el Ministeri d’Interior com a partit, així com en el Registre de Marques i Patents i ha negat “vinculació alguna amb la nova formació que aquests dies s’ha donat a conèixer a les Illes i que s’autodenomina ‘Actúa Baleares'”

‘Actúa Baleares’ es va presentar dijous com a nou partit d’àmbit “regional balear”, però amb “vocació nacional”, que sorgeix de la Fundació Cercle Balear, amb Jorge Campos com a president del comitè executiu que actuarà com a gestora fins al seu congrés fundacional. El partit compta també amb Cristina Seguí, exmembre de Vox a València i entre els principals punts del seu programa està la derogació de la Llei de Normalització Lingüística, combatre la immigració il·legal, reduir l’administració pública i en matèria d’habitatge, impulsarien una llei antiocupació i una de lloguers turístics.

L’entitat ‘Actúa’ ha assenyalat que aquesta organització balear “no té absolutament res a veure” amb el seu projecte, que defineix com a partit federal d’àmbit estatal i en els estatuts del qual s’estableix que només els seus responsables podran registrar degudament les diferents marques territorials d”Actúa’, així com reconèixer veus autoritzades en cada lloc.

“És per això que ens reservem el dret a exercir les mesures que considerem oportunes per fer valdre la nostra marca en els termes establerts en els nostres estatuts i sí reconeguts pel Ministeri de l’Interior”, assenyala la nota.

‘Actúa’ es declara “un partit d’esquerres i federalista en construcció”, europeu, republicà, feminista i amb una defensa radical del medi ambient i assenyala que manté contactes amb persones interessades en el projecte en pràcticament totes les comunitats autònomes i decidirà “com, quan i amb qui impulsarà les seves aliances o marques pròpies als territoris”.

La constitució d’entitats territorials “passarà necessàriament per compartir l’ideari i els senyals d’identitat d”Actúa’ que ha anunciat que no tolerarà que la seva marca sigui utilitzada “de forma indiscriminada en benefici d’interessos particulars o col·lectius dels qui puguin pretendre aprofitar-se del moment de construcció i projecció del projecte”.

Indiquen que estan oberts a persones i col·lectius que sumin per sintonia política però no seran “calador ‘arreplegador’ d’aquells que se sentin abandonats per altres projectes polítics”.

‘Actúa’ es marca com a objectiu “ajudar a aconseguir desallotjar al PP de les institucions”. Ho promouen Baltasar Garzón, Cristina Almeida, Gaspar Llamazares, Teresa Aranguren i Montserrat Muñoz, entre uns altres.

“No anem a permetre cap intent d’usurpació o d’oportunisme per part de cap partit o col·lectiu, molt manco extremista, ni de dretes ni d’esquerres”, recalca la nota.

16/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris