espanya

El Partit Popular presenta una moció de suport a Guaidó com a president legítim de Veneçuela

Al text, també emplacen Pedro Sánchez a destituir el ministre de Transports, José Luís Ábalos, si es demostra que es va reunir amb la número dos de Maduro


El PP presentarà una moció de suport a Juan Guaidó com a president legítim de Veneçuela, en la qual a més emplaça al cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, a destituir el ministre de Transports, José Luis Ábalos, si es demostra que es va reunir a l’aeroport de Madrid amb la ‘número dos’ de Nicolás Maduro, Delcy Rodríguez.

Amb aquest text, el partit que dirigeix Pablo Casado busca que es retratin els ‘barons’ del PSOE i els càrrecs municipals quan se sotmeti a debat i votació als Plens municipals i als Parlaments autonòmics.

El PP pretén que aquests dirigents socialistes marquin distàncies amb el Govern de coalició, després que el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, no vagi a rebre Guaidó durant la seva visita a Espanya aquest cap de setmana.

A  la moció, el PP insta al president del Govern a reconèixer com més aviat millor la “legitimitat” de la nova Junta Directiva de l’Assemblea Nacional de Veneçuela i a rebre Juan Guaidó, president encarregat de Veneçuela, per manifestar aíxí “el suport exprés de tot el Govern i de tot el poble espanyol al procés que està impulsant i liderant per recuperar la democràcia a Veneçuela”.

A més, insta al Govern d’Espanya a “condemnar de manera inequívoca l’intent de cop perpetrat per Maduro i la reiterada violació per part del règim chavista dels drets civils i polítics dels diputats de les forces democràtiques i del dret a la llibertat d’expressió i informació, tant dels periodistes com dels veneçolans”.

El PP també insta al Govern d’Espanya a liderar dins la Unió Europea l’exigència de sancions als alts funcionaris del règim de Maduro, així com el bloqueig dels seus comptes i la defensa de la celebració d’eleccions democràtiques, lliures i transparents a Veneçuela”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Congrés aprova la sisena pròrroga de l’estat d’alarma

Els Populars i VOX han carregat contra el president i la gestió del Govern de l'Estat de la crisi sanitària

S’aprova la sisena i darrera pròrroga de l’estat d’alarma

Surt endavant amb 177 vots a favor, 155 en contra i 18 abstencions

El Congrés aprova avui la darrera pròrroga de l’estat d’alarma

L'Executiu ha aconseguit pactar el vot favorable del PNB i de Ciutadans i l'abstenció d'ERC, suports suficients