espanya

El Partit Popular presenta una moció de suport a Guaidó com a president legítim de Veneçuela

Al text, també emplacen Pedro Sánchez a destituir el ministre de Transports, José Luís Ábalos, si es demostra que es va reunir amb la número dos de Maduro


El PP presentarà una moció de suport a Juan Guaidó com a president legítim de Veneçuela, en la qual a més emplaça al cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, a destituir el ministre de Transports, José Luis Ábalos, si es demostra que es va reunir a l’aeroport de Madrid amb la ‘número dos’ de Nicolás Maduro, Delcy Rodríguez.

Amb aquest text, el partit que dirigeix Pablo Casado busca que es retratin els ‘barons’ del PSOE i els càrrecs municipals quan se sotmeti a debat i votació als Plens municipals i als Parlaments autonòmics.

El PP pretén que aquests dirigents socialistes marquin distàncies amb el Govern de coalició, després que el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, no vagi a rebre Guaidó durant la seva visita a Espanya aquest cap de setmana.

A  la moció, el PP insta al president del Govern a reconèixer com més aviat millor la “legitimitat” de la nova Junta Directiva de l’Assemblea Nacional de Veneçuela i a rebre Juan Guaidó, president encarregat de Veneçuela, per manifestar aíxí “el suport exprés de tot el Govern i de tot el poble espanyol al procés que està impulsant i liderant per recuperar la democràcia a Veneçuela”.

A més, insta al Govern d’Espanya a “condemnar de manera inequívoca l’intent de cop perpetrat per Maduro i la reiterada violació per part del règim chavista dels drets civils i polítics dels diputats de les forces democràtiques i del dret a la llibertat d’expressió i informació, tant dels periodistes com dels veneçolans”.

El PP també insta al Govern d’Espanya a liderar dins la Unió Europea l’exigència de sancions als alts funcionaris del règim de Maduro, així com el bloqueig dels seus comptes i la defensa de la celebració d’eleccions democràtiques, lliures i transparents a Veneçuela”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Nou accident d’un avió de l’Exercit de l’Aire

Ha mort el pilot, el comandant Eduardo Fermín Garvalena

Oriol Junqueras i Raül Romeva sortiràn de la presó 3 dies a la setmana per treballar

Tots dos podran sortir sis hores cada dia de dilluns a divendres

Ascendeixen a 22 els casos positius de COVID-19 arreu de l’Estat

Tots els positius presenten simptomes lleus, llevat d'un malalt ingressat a Madrid

Mor un comandant de l’Exèrcit de l’Aire en estavellar-se el seu avió de la Patrulla Àguila a Múrcia

Aquest és el tercer accident que pateix un avió de l'Acadèmica General de l'Aire (AGA) en els darrers sis mesos