X

Els partits del Pacte perfilen l’acord de decreixement turístic

El Partit Popular adverteix que pot suposar la desaparició d'un 25% de l'oferta

07/05/2022

Els partits del Pacte perfilen l’acord de decreixement turístic

A principis de la setmana que ve, probablement dilluns, els partits socis de Govern acabaran de tancar l’acord que suposarà un decreixement de places turístiques a les Balears. Afectarà tant places hoteleres com de lloguer vacacional per la fórmula del 2×1. És a dir, quan es venguin places turístiques entre particulars, en desapareixeran la meitat. Els partits d’esquerra acaben de perfilar el redactat de la mesura que s’introduirà a la llei turística, ara en tramitació parlamentària. S’espera que es pugui aprovar en aquest període de sessions. Estaria en vigor la pròxima temporada turística. El PSIB-PSOE i Més insisteixen en el fet que és necessària la contenció per garantir la qualitat de la indústria turística.

“En aquelles places que es donin de baixa o que es puguin intercanviar, és en aquell moment quan es faria la reducció de dos a un, amb l’objectiu d’entendre que tenim un territori limitat i fràgil”, ha explicat a IB3 Notícies el portaveu del PSIB-PSOEAlfonso Rodríguez. Per part seva, el portaveu de Més per Mallorca, Joan Mas ‘Collet’, assegura que “la filosofia és evident: tots estam d’acord en el fet que la línia ha de ser cap al decreixement, no en queda més remei, ja ho hem vist per Pasqua”.

El Partit Popular critica l’acord assolit pels partits del Govern. Asseguren que pot tenir conseqüències dramàtiques en l’ocupació al sector turístic. Diuen que podria suposar la desaparició de 100.000 places, el 25% de l’oferta. S’oposen al decreixement i aposten pel creixement sostenible i, diuen, de qualitat.

El portaveu del PP, Antoni Costa, ha estat clar: “Els mateixos que es vanagloriaven de les dades de l’atur, ara ens proposen el seu model de decreixement. Siguem realistes: la pretensió és reduir 100.000 places turístiques en els anys vinents. Quines són les conseqüències en matèria d’ocupació i llocs de feina?”.

07/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris