X

El patrocini públic del Reial Mallorca i l’Atlètic Balears el pagarà la Conselleria d’Hisenda

El Consell de Mallorca aprovarà avui la subvenció amb els vots imprescindibles dels opositors d'El Pi i Ciutadans i sense Més per Mallorca

20/09/2022

El patrocini públic del Reial Mallorca i l’Atlètic Balears el pagarà la Conselleria d’Hisenda

Imatge d'arxiu.

Els polèmics 1,1 milions d’euros de patrocini dels clubs de futbol Mallorca i Atlètic Balears per iniciativa del consell insular mallorquí els posarà la Conselleria d’Hisenda amb una transferència de fons que no requerirà el consentiment del Consell de Govern. És l’operació que ha d’acabar de tancar un assumpte que ha generat polèmica dins el pacte d’esquerres de Palau Reial i que avui ha tirat endavant amb l’aprovació al ple de la institució.

Això sí, com ja es va anunciar, la proposta socialista, del departament de Turisme que dirigeix Andreu Serra, només comptarà amb el suport d’un dels seus socis, Podem, mentre que Més per Mallorca només concedirà l’aprovació dels 700.000 euros de subvencions a entitats esportives menors i de l’esport base. L’èxit de la partida de subvenció als dos principals equips futbolístics mallorquins serà possible gràcies al suport de dos partits de l’oposició: El Pi i Ciutadans.

Negueruela insisteix que el procediment del patrocini per part del Govern “és absolutament normal”

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha insistit que el Govern està a l’espera que el procediment per al patrocini es resolgui en el ple del Consell i ha ressaltat que el procés està sent “absolutament normal”. Negueruela ha respost en el ple del Parlament d’aquest dimarts al portaveu adjunt de Cs, Juanma Gómez, que ha iniciat la seva intervenció mostrant la seva estranyesa davant el fet que no hagi estat Fina Santiago, responsable d’esports en el Govern, qui hagi respost en nom de l’Executiu.

El diputat de la formació taronja ha lamentat que l”escenificació” dels membres del Govern que “s’han posat de perfil davant aquest assumpte i s’ha interessat per com s’instrumentalitzarà la línia de suport a través de la Conselleria d’Hisenda”. També ha preguntat quina serà l’aportació d’Esports i el posicionament de MÉS per Mallorca.

El també portaveu del Govern, per part seva, ha tornat a recalcar que no hi ha hagut discussions en el si del Consell de Govern i ha reivindicat el suport i l’ajuda de l’Executiu autonòmic als clubs i entitats de les Illes.

El diputat de Cs ha justificat el suport del seu partit a qualsevol línia de promoció dels valors esportius i de suport als clubs “per a evitar el xantatge intern en el Consell de Govern i en el Consell de Mallorca”.

20/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris