X

El patronat de la Fundació Impulsa es compromet a augmentar la productivitat un 10%

La seixantena de patrons han firmat la "Declaració per a l'impuls de la productivitat a les Balears". La productivitat és, diuen, l'única via per assolir les aspiracions de progrés i benestar de la societat

22/04/2024

El patronat de la Fundació Impulsa es compromet a augmentar la productivitat un 10%25

En les darreres dues dècades, l’economia de les Illes Balears ha crescut un 30%. La renda per càpita, en canvi, ha davallat fins a un 22%, segons ha recordat el director de la Fundació Impulsa, Antoni Riera. A més, les Illes han perdut posicions en comparació a la resta de regions europees. “L’any 2000 teníem una renda per càpita superior a la mitjana europea. Estàvem a la posició 46 de 234 regions. Avui dia estam a la posició 110”, ha dit Riera.

En qualsevol cas, posicions que les Illes poden remuntar si es posa la productivitat al centre de l’acció i de la presa de decisions, tal com han reconegut els membres del patronat de la Fundació Impulsa. La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha assegurat que tots els reptes que tenen ara mateix les Balears, com l’habitatge, la mà d’obra, la mobilitat o el futur econòmic i de benestar es resumeixen en la millora de la productivitat.

Això és, precisament, el que ha decidit fer el patronat de la Fundació Impulsa. Tant les empreses que hi participen com el mateix Govern, s’han compromès a mesurar la productivitat i impulsar-la fins a un 10%. “Les Illes Balears són drogodependents del volum i hem d’aconseguir que ho deixi de ser”, ha afegit Riera. Un punt d’inflexió, diuen, en l’estratègia competitiva de les Illes i que s’ha d’aplicar a tots i cadascun dels sectors. Perquè fins i tot, tal com alerta la Fundació Impulsa, la indústria hotelera, que té una de les productivitats més altes de la nostra estructura econòmica, és baixa comparada amb Europa, i té una escassa aportació al creixement.

22/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris