X

El Pi considera “imprescindible” la promoció turística a Balears per allargar la temporada turística

Proposen també "eliminar places obsoletes i de baixa qualitat" com a mesura per a "combatre la saturació turística"

03/09/2022

El Pi considera “imprescindible” la promoció turística a Balears per allargar la temporada turística

El portaveu parlamentari del PI-proposta per els Illes Balears, Josep Melià, ha defensat la promoció turística com a “imprescindible” per a aquesta comunitat i ha lamentat l'”espectacle vergonyós” dels partits d’esquerra que governen les diferents institucions.

Segons ha expressat Melià aquest dissabte en declaracions als mitjans, “els partits d’esquerres que governen les diferents institucions han fet un ridícul espantós” perquè la promoció turística “és imprescindible per a Balears”. “Més encara”, ha continuat dient, “tenint en compte que aquest arxipèlag és líder en matèria turística i que la promoció turística serveix per a apostar per la qualitat, posicionar el destí com a referent en diferents àrees, complementàries al sol i platja, desestacionalizar i també per a pujar preus”.

Per aquest motiu, ha incidit el portaveu parlamentari del PI, “és imprescindible que Balears faci promoció turística”. “Després es pot discutir si determinada acció és més o menys encertada, però el que no es pot qüestionar des de cap punt de vista és que les Illes facin promoció turística”, ha puntualitzat.

“La desestacionalització és un repte fonamental, perquè Balears té les infraestructures i els establiments; i que hagin d’estar tancats sis mesos és una llàstima. Per això, qualsevol mesura per a allargar la temporada turística ha de ser bé vista i la promoció turística pot ajudar a això”, ha posat l’accent i, ha recordat que, “a més, desestacionalizar i allargar la temporada és un principi obligatori per a les administracions públiques”, ha dit Melià.

D’altra banda, El PI-proposta per els Illes Balears ha proposat una ampliació de la regulació del canvi d’ús perquè es puguin “eliminar places obsoletes i de baixa qualitat” com a mesura per a “combatre la saturació turística”.

Així ho ha comunicat la diputada del PI en el Parlament balear Maria Antònia Sureda, en una roda de premsa, on ha recordat que “a iniciativa d’aquesta formació, la nova llei turística incorpora el canvi d’ús, que permet que establiments turístics d’una o dues estrelles es puguin reconvertir en habitatges, centres de salut o en edificis administratius i de recerca”. Ara, ha afegit, es vol anar un pas més enllà i, per aquest motiu, s’ha proposat ampliar el canvi d’ús per a poder “eliminar places obsoletes i de baixa qualitat” i així incorporar una nova mesura per a “combatre la saturació turística”.

03/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris