X

El pi de Sant Antoni farà 20 metres i serà menys difícil de maniobrar i pujar

Una comitiva restringida de 40 persones ha anat a Ternelles a tallar l'arbre aquest dimecres

10/01/2024

El pi de Sant Antoni farà 20 metres i serà menys difícil de maniobrar i pujar

Una comitiva de 40 persones ha anat avui fins a Ternelles per tallar el pi de Sant Antoni. A primera hora, han arribat al pinar on ja estava marcat l’exemplar triat per enguany. Pep Martorell, encarregat de col·locar el pi a la plaça Vella, ha explicat que enguany s’ha triat un arbre relativament “fàcil”, d’una mida no gaire grossa ni gruixut, que no sigui tan difícil de maniobrar i escalar.

El batle, Martí March, ha començat la feina amb la destral. I la resta de la comitiva s’hi ha anat afegint. En menys d’una hora de feina la soca ha tombat. Ho ha fet ajudada pel pendent i seguint la trajectòria que havien calculat. Després, amb el tractor han arrossegat el pi fins a una zona plana, on l’han pelat. Fa 21 metres i mig, però l’escurçaran fins als 20 metres.

Com a novetat, enguany, els menors d’edat no podran pujar el pi i s’instal·larà un semàfor a la plaça Vella per avisar en cas d’emergència. Ho ha confirmat el batle, Martí March, qui ha destacat que s’ha d’arribar a un equilibri entre diversió i seguretat.

L’acte d’avui ha estat un dia de feina, però també de festa. I no hi han faltat ni les xeremies ni el mesclat. Ara el pi quedarà a Ternelles fins al dia de Sant Antoni.

10/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT