X

El Pi es desvincula de la refundació de l’antiga Unió Mallorquina

El president del partit, Tolo Gil, fa una crida a liderar un centre regionalista unificador

08/09/2023

El Pi es desvincula de la refundació de l’antiga Unió Mallorquina

Redacció

El Pi es desvincula de la refundació de l’antiga Unió Mallorquina (UM) i fa una crida a liderar un centre regionalista unificador. La direcció d’El Pi sabia que antics dirigents d’UM movien fils per refundar el partit, però no s’esperava que la primera executiva del curs polític estigués marcada, mediàticament parlant, per l’intent de refer UM. Anit, el president dels regionalistes, Tolo Gili, en acabar l’executiva va respectar que excompanys de partit vulguin revifar part de la formació matriu d’El Pi, però va deixar clar que aposta per un centre nacionalista unificat encapçalat pel seu nou partit.

La informació de la refundació d’UM, desapareguda el 2011, va ser avançada per Ultima Hora i va ser confirmada per un dels exdirigents al programa Els Dematins d’IB3 Televisió. Damià Nicolau, exsecretari general del partit, va explicar que fan aquesta passa perquè actualment se senten orfes dins l’escenari polític illenc. La pregunta és: Maria Antònia Munar està al darrere d’aquesta operació? Nicolau admet que la seva exlíder ho veu bé, però que per qüestions judicials o personals no tornarà a la política activa.

En tot cas, Nicolau va explicar que la intenció de reactivar UM és aconseguir que el centre regionalista torni a tenir representació al Parlament d’aquí a quatre anys. Manté que la clau del seu partit era l’estructura municipal. Just la mateixa força que assegura tenir el president d’El PI, presència a la majoria de pobles i al Consell.

Notícies relacionades >

08/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris