política

El Pi inicia el procés per triar candidats sota una premissa: “No hi haurà pacte amb VOX”

A Ciutadans estan pendents de l'executiva nacional per fixar el calendari

El+Pi+inicia+el+proc%C3%A9s+per+triar+candidats+sota+una+premissa%3A+%22No+hi+haur%C3%A0+pacte+amb+VOX%22

El proper dilluns El PI obrirà el termini per a l’elecció dels caps de llista al Parlament i al Consell de Mallorca. Tots els afiliats s’hi podran presentar amb un aval mínim del 5 per cent del cens. Si hi ha més d’una candidatura, la tria es farà mitjançant primàries. Si només hi ha un candidat, serà ratificat pel Consell General el proper 2 de febrer.

Tot apunta que Jaume Font i Xisca Mora encapçalaran les llistes al Parlament i al Consell de Mallorca. Dos noms que s’afegiran al de Josep Melià, que demà serà ratificat com a candidat del partit a Palma. I com a teló de fons, els pactes postelectorals. A El PI ja en marquen línies vermelles: no es pactarà amb VOX a cap institució.

Mentrestant a Ciutadans, s’ha posposat l’executiva nacional prevista per dilluns, que havia de marcar el calendari dels nomenaments. Si no hi ha sorpreses, Xavier Pericay i Olga Ballester repetiran candidatura al Parlament; i Pep Lluís Bauçà, a l’Ajuntament de Palma. Al Consell de Mallorca el partit taronja encara no té cap de llista visible. Per la seva banda, l’exsocialista Joan Mesquida col·laborarà amb la campanya de Ciutadans, tot i que encara no fa un passa endavant per sumar-se a cap contesa electoral.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

L’assemblea de MÉS per Mallorca dona suport a l’acord per entrar en el Govern amb un 53%

Els ecosobiranistes estaran al capdavant de les conselleries de Benestar Social i Medi Ambient {rela} Thomàs assumeix la Presidència del Parlament...

Es desencalla el pacte a Ciutadella: posen damunt la taula un esborrany de cartipàs, que es tancarà a partir de dimecres

Els tres partits tanquen l'acord programàtic, pendents només del vist-i-plau de les diferents assemblees

Vicenç Thomàs ja ha fet la primera ronda de contactes prèvia a la investidura

El Partit Socialista és l'únic que té la intenció de presentar una candidatura, la de Francina Armengol