X

El PI Menorca lamenta la decisió de Jaume Font i apunta a un avançament del Congrés

Pedro Massa assegura que Menorca per un polític molt implicat amb el futur de l'illa

13/02/2020

El PI Menorca lamenta la decisió de Jaume Font i apunta a un avançament del Congrés

Axel Camarasa

El PI Menorca lamenta la decisió del fins ara líder del partit a Balears, Jaume Font, d’abandonar la presidència i l’escó de diputat al Parlament. Reconeixen que les discrepàncies internes sobre el rumb que havia d’agafar el partit feia temps que duraven, des de les darreres eleccions, en què el PI va perdre 3.000 vots. El president del PI Menorca, Pedro Massa, assegura s’ha intentat evitar per tots els mitjans arribar a aquest extrem, però que les diferències han estat insalvables.

El PI té previst celebrar un congrés d’aquí a un any. D’allà ha de sortir l’estratègia política de la formació per als propers anys i també nous lideratges. Massa avança que potser caldria avançar aquest congrés per escurçar el termini d’impàs que s’obre ara. Sobre el relleu al capdavant del PI, el president insular defensa que tal el secretari general, Josep Melià, com la vicepresidenta, Xisca Mora,son plenament vàlids.

Més enllà de la pèrdua d’un polític de dilatada trajectòria, amb prop de 40 anys de carrera, Massa lamenta que també sense Jaume Font perden una figura molt implicada en el futur de l’illa.

La renúncia de Font ha destapat tensions internes. La junta de Sant Llorenç des Cardassar ha exigit públicament la dimissió de l’executiva del partit, així com la convocatòria d’un congrés urgent “per tal de delimitar les noves línies a seguir“. En la mateixa línia, altres juntes locals, com la de sa Pobla, s’afegiran en els pròxims dies a la mateixa petició.

13/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris