economia

El PIB cau un 19,9% durant el primer trimestre a les Illes

La CAEB no preveu un creixement positiu fins al 2022. El sector serveis ha experimentat una caiguda del 22,2%


L’any 2021 no ha començat en positiu segons la CAEB. Durant el primer trimestre el retrocés econòmic a les Illes ha estat del 19,9%. La presidenta de la patronal, Carmen Planas, ha afirmat: Queda molta feina a fer per tornar a tenir registres de creixement positius. Probablement no ho aconseguirem fins al 2022″.

Per sectors

El sector serveis ha experimentat una caiguda del 22,2% per les restriccions a la mobilitat i la manca de turisme. En canvi, el sector industrial ha baixat un 7% i ha relaxat la pèrdua de l’11% registrada el trimestre anterior. La construcció va iniciar l’any amb els darrers projectes visats d’abans de la pandèmia, però així i tot ha caigut un 5,4%.

El consum privat ha retrocedit un 22,3% per les restriccions per aturar la tercera onada de la COVID 19 i la manca del consum dels no residents.

Per illes

El millor comportament ha estat per Menorca a causa d’una major diversificació productiva i control de la pandèmia. Ha baixat un 17,3% mentre que a Mallorca la caiguda ha estat del 20,1% igual que a les Pitiüses.

Previsions

Pels pròxims mesos, Planas assegura: “malgrat que encara hi ha un gran component d’incertesa, es previsible que l’economia balear evolucioni amb dades més positives.”

La Caeb insisteix a accelerar el ritme de vacunació per donar seguretat als mercats emissors com el britànic i allargar la temporada turística.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’auge del cohoteling: gaudir dels serveis d’un hotel sense allotjar-s’hi

Hotelbreak és una de les plataformes que ofereix aquest servei de 'diacacions', és a dir, les vacances de dia, que...

El sector de la nàutica recreativa no atura

Hi ha empreses que tenen les barques llogades cada dia

El calabruix malmet la vinya del Raiguer

En deu minuts, el calabruix va afectar els cultius de Santa Maria, Consell i Biniali. També ha afectat l'ametlla, just quan faltaven només 10 dies per recollir-la