El piragüista Sete Benavides rep la medalla olímpica de Londres 2012

L'esportista de Pollença l'ha recollit 10 anys més tard, després de confirmar-se el positiu del lituà Jevgeneji Shuklin

15/06/2022

16

El piragüista mallorquí Sete Benavides ha rebut aquest dimecres a la seu del Comitè Olímpic Espanyol (COE) la medalla olímpica de bronze dels Jocs de Londres 2012, en la prova de C2 500, que li correspon després de la recomposició del podi per una desqualificació per dopatge.

El president del COE, Alejandro Blanco, ha entregat la medalla a Benavides, que també ha rebut el diploma que l’acredita com a medallista. En el seu honor, ha sonat l’himne olímpic.

El de Pollença va competir en els Jocs de 2012 amb només 21 anys. A la final es va col·locar en segona posició. Quan semblava tenir la medalla assegurada, en els últims metres va ser superat pel lituà Jevgenij Shuklin i el rus Ivan Shtyl i Benavides va entrar quart a meta.

Set anys després es va conèixer el positiu per dopatge de Shuklin, la desqualificació del qual va col·locar a Benavides en tercera posició.