societat

El piròman de Palma diu que va cremar els contenidors per represàlies a la Policia Local

El jutge de guàrdia el va enviar a presó preventiva eludible amb una fiança de 100.000 euros

El+pir%C3%B2man+de+Palma+diu+que+va+cremar+els+contenidors+per+repres%C3%A0lies+a+la+Policia+Local

L’home detengut per haver provocat 14 incendis a contenidors de Palma ha admès els fets. El piròman ha explicat que ho va fer com a represàlia perquè la policia local el va multar per passejar el seu ca sense corretja. El detingut es va enfonsar quan el va arrestar la policia nacional. Els agents l’esperaven a ca seva i en veure’ls, l’home va confessar.

Feia mesos que anaven darrere d’ell. Les càmeres de seguretat de diversos establiments el gravaren a les zones on es produïen els incendis. La majoria a les proximitats del carrer d’Aragó, on ell viu. Aleshores, es va iniciar una vigilància i finalment el detingueren. A sobre duia tres encenedors, tot i que ell no fuma. A casa seva trobaren pastilles per encendre foc. Sempre seguia el mateix modus operandi: cremava primer el contenidor groc.

Els incendis han afectat 36 contenidors, 11 cotxes i 4 façanes d’edificis. Uns danys que, de moment es calculen en 76.000 euros, però podrien ser encara més. El jutge de guàrdia l’ha enviat a presó preventiva, que podrà eludir si paga 100.000 euros.

I qui ha sortit de presó provisional és el presumpte piròman de la Platja de Palma. El jutge el va posar en llibertat, després que les anàlisis de dos telèfons mòbils del detingut no aportessin proves contundents. No podrà sortir de Mallorca i haurà de comparèixer al jutjat. Li atribueixen 4 incendis de contenidors a la zona de la Platja de Palma. El grup d’atracaments de la Policia Nacional continua cercant els autors de les altres cremes a la ciutat. Al capdavant hi ha l’inspector Eduardo Pérez, que fa 3 setmanes que dirigeix aquest grup d’investigadors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

L’aeroport d’Eivissa posa en marxa el mapa interactiu de remors ‘Web Track’

Aquest mostra les trajectòries de les aeronaus que operen a es Codolar i els nivells d'exposició acústica que generen.

Salut investiga un possible cas de coronavirus a Ciutadella

Ha atès al Canal Salat una persona, amb simptomatologia lleu, que havia estat de viatge per Itàlia

Maó acomiada el Carnaval amb la lectura del testament d’en Camestortes

El difunt no ha deixat indiferent ningú en el document que recull les seves darreres voluntats