societat

El Pla de Fosses per enguany preveu nou actuacions a vuit municipis de Mallorca i Eivissa

Aquest diumenge s'ha retut homenatge a Juana Baño, la primera dona víctima de la repressió franquista identificada a Balears

El+Pla+de+Fosses+per+enguany+preveu+nou+actuacions+a+vuit+municipis+de+Mallorca+i+Eivissa

El Govern ret homenatge a Juana Baño i la seva parella Ramon Fuster, víctimes de la Guerra Civil. Ella és la primera dona que s’identifica a les Balears. Fins ara s’han reconegut 21 represaliats. Aquest dilluns la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica presentarà el nou Pla de Fosses que s’obriran enguany.

A Juana Baño la va trobar l’equip Aranzadi, fa dos anys, abocada per avall talment la tiraren en el cementeri de Calvià l’octubre del 1936. Aquest diumenge el seu net i el de la seva parella, Ramon Fuster, que fins fa 3 mesos no es coneixien, han recollit en el Mur de la Memòria els certificats de reconeixement dels seus padrins com a víctimes del franquisme. Les restes mortals de Baño les entregaren en un acte privat.

A l’homenatge s’ha interpretat l’episodi de desaparició forçosa i assassinat dels nuvis. El cos de Fuster se sap que es va tirar a una fossa comuna del cementeri de Palma d’on no es pot recuperar. Aquest dilluns el Govern presentarà el Pla de Fosses per al 2020. Hi realitzaran 9 actuacions a 8 municipis: Sencelles, Porreres, Artà, Valldemossa, Manacor, Bunyola, Santa Maria i Eivissa.

Dels 21 represaliats identificats, falta per lliurar les restes de Miquel Marquet Perelló de Pollença, trobat a la fossa de Marratxí i de Joan Ferrà Ferrà, veí de Puigpunyent i trobat a la fossa de Calvià.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Importants retencions per l’accident d’un camió a la sortida de Maó

La Guàrdia Civil dóna pas altern als cotxes, mentre s'intenta aixecar el vehicle i retirar-lo de la via

Festa multitudinària a dos vaixells fondejats a la costa de Sant Lluís

La festa, on no s'haurien respectat les mesures de prevenció, s'allargà durant hores

L’últim balanç de la Covid-19 a les Balears: 67 casos més, 327 casos actius, 19 persones curades i cap mort

La Conselleria ha explicat que durant els últims dies s'ha produït un increment de comunicació de casos al Ministeri, que...

Tres beneficiaris dels Serveis Socials de Vila denuncien que els deixen al carrer

L'Ajuntament d'Eivissa diu que els segueix assessorant i que les places són per a gent en risc d'exclusió social