ECONOMIA

El pla de lluita contra el frau laboral ha millorat les condicions de gairebé 5.000 treballadors

En total, s'han iniciat 234 expedients sancionadors, més del doble que el 2019, amb una proposta de multes que ascendeix als 576.000 euros


Les actuacions dels 30 inspectors de Treball desplaçats des de la Península s’han centrat en l’ús fraudulent de contractes a temps parcial i el compliment del registre de la jornada. Per aquest motiu, s’ha obert expedient a un de cada quatre establiments controlats.

En total, s’han realitzat 1.214 inspeccions i s’han iniciat 234 expedients sancionadors, més del doble que el 2019, amb una proposta de multes que ascendeix als 576.000 euros, un increment del 45 % en relació al darrer any d’abans de la pandèmia. Així mateix, el conseller de Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha remarcat l'”eficàcia” de dit pla.

La majoria de l’import de les multes són per a empresaris que no havien contractat els treballadors. Fruit de les inspeccions, s’han tramitat 93 altes a la Seguretat Social. Les inspeccions de control dels contractes temporals han estat menors, perquè la reforma laboral ja ha fet que s’hagin signat 57.000 contractes indefinits més que durant l’estiu de l’any passat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |