X

Promouen restringir l’arribada de vaixells contaminants al port de Maó

El pla de qualitat de l'aire també proposa l'aterratge en verd dels avions i mesures per reduir el trànsit de vehicles, principal focus d'emissions al municipi

08/06/2021

Promouen restringir l’arribada de vaixells contaminants al port de Maó

Restringir l’entrada de vaixells altament contaminants al port de Maó. És un de les mesures recollides al Pla de millora de qualitat de l’aire de Maó, que ha aprovat el Govern la setmana passada, i que ara es troba en fase d’exposició pública. El Port és un dels principals focus de contaminació de la ciutat. Per aquest motiu concentra part de les mesures d’actuació. Entre elles, la creació d’una Àrea de Control d’Emissions per impedir l’atracament de bucs amb altes emissions. Al mateix temps, es preveu afavorir les embarcacions més netes amb atracaments preferents i una reducció de les taxes portuàries. Una proposta que avalen des de l’Ajuntament.

Pel que fa a l’aeroport, les millores recollides passen per la reducció de les emissions dels avions mentre estan a la pista, circulant amb la meitat dels motors o fent ús de tractors elèctrics de remolc. Aquesta mesura suposa una disminució dels 25% de les emissions de CO2 i un estalvi del 25% del combustible. També s’aposta pel que es coneix com a aterratge verd. Això és, realitzar el descens de forma continuada, sense trams horitzontals.

El gruix de les actuacions, però, se centren en el trànsit de vehicles, principal focus de contaminació al municipi. Però també es recull que la central tèrmica passi a funcionar amb gas natural, per reduir encara més les emissions, tot i que l’objectiu final és que redueixi al màxim la seva activitat.

08/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris