societat

El Pla d’Emergència per Sequera de Sant Lluís preveu restriccions segons les necessitats d’estalvi d’aigua

En un escenari d'alerta, es prohibeix omplir piscines, netejar cotxes o utilitzar aigua potable per la neteja viària

El+Pla+d%27Emerg%C3%A8ncia+per+Sequera+de+Sant+Llu%C3%ADs+preveu+restriccions+segons+les+necessitats+d%27estalvi+d%27aigua

La manca de pluges ha provocat que les reserves hídriques de les Illes Balears estiguin al 55% de la seva capacitat, mentre que el juny de l’any passat arribaven al 73%. Coincidint amb aquesta situació, Sant Lluís ha aprovat el Pla d’Emergència per Sequera, que han de tenir tots els municipis de més de 20 mil habitants, i que preveu restriccions segons les necessitats d’estalvi d’aigua.

Els domicilis consumeixen el 72% de l’aigua de Sant Lluís . Durant els mesos d’estiu, algunes cases amb gespa i piscina poden arribar a gastar més de 3 mil litres diaris. El consum d’aigua creix, però baixen les reserves hídriques de l’illa… per això l’Ajuntament ha aprovat una sèrie de mesures en cas de patir un episodi de sequera.

En cas de prealerta, es potenciaria l’ús d’aigua depurada per netejar els carrers o regar els jardins públics i es limitaria la pressió de la xarxa i el rec de jardins particulars entre les 8 del dematí i les 8 del vespre. El següent escenari, el d’alerta, prohibeix omplir piscines, netejar terrasses o cotxes amb mànigues d’aigua, utilitzar aigua potable per la neteja viària… i només permetria regar dos dies a la setmana. I l’escenari més extrem, el d’emergència, que no s’ha donat en els darrers 40 anys, limitaria tots els usos de l’aigua. Es podria tallar el subministrament temporalment i, fins i tot, prohibir cultius de regadiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Augmenta la pressió hospitalària a Mallorca: 6 persones més a planta

Quant a la campanya de vacunació, un 62,1% ja té la pauta de vacunació completa (643.269 persones) i un 72,9%...

31 migrants arriben al sud de Mallorca a bord de dues pasteres

Una de les embarcacions ha estat interceptada a la platja de la Colònia de Sant Jordi i l'altra navegava prop...

Salut avança a aquest cap de setmana l’administració de la segona dosi d’AstraZeneca

Les persones de 60 a 69 anys que tenen cita durant el mes d’agost poden avançar voluntàriament la vaccinació als...

Educació ajorna el tràmit d’ajudicació de places de docents interins per problemes tècnics

Segons la Conselleria, ja s'han adjudicat de manera provisional les 827 places de docents que han aprovat les últimes oposicions